TOKİ Turizm Çalışanları İçin Antalya’da Konut Üretimi Gerçekleştirecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi olma hayallerine kavuştururken, turizm çalışanlarını da unutmuyor. Konu ile alakalı olarak bir takım açıklamalarda bulunan TOKİ, Antalya’nın Serik ilçesinde turizm çalışanları için konut üretimi gerçekleştirileceğini, projenin 1. Etap inşaat çalışmalarına başlandığını duyurdu.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Türkiye genelinde gerçekleştirmiş olduğu konut üretimlerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Konuya ilişkin elde edilen bilgilere göre Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Antalya’nın Serik ilçesinde turizm sektörünün çalışanları adına hayata geçireceği konut projenin 1. Etap inşaat çalışmalarına start verdi. Söz konusu konutlar yalnızca sektör çalışanları için tahsis edilirken, projenin temeli de atılmış oldu.

Konutların Yanında Sosyal Alanlara da Yer Verilecek

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, TOKİ Antalya Serik Projesi’nde toplamda 2 bin 200 adet konuta yer verilecek. İnşaat çalışmalarına başlanılan söz konusu bu projede ilk olarak 1. Etap’ta yer alacak olan 538 adet konutun çalışmaları tamamlanacak. Öte yandan projede konut haricinde camii, cafe ve restoranlar, eğitim merkezleri, ofisler, sağlık birimleri, parklar ve dükkanlar da yer alacak.

Önümüzdeki 5-6 Ay İçerisinde Kuralar Çekilecek

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada önümüzdeki en geç 6 ay içerisinde Antalya Serik’te çalışan turizmciler arasında kura çekilişi düzenleyerek konutların hak sahiplerini belirlenecek olduğu ifade edilirken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de bazı açıklamalarda bulundu. Söz konusu açıklamalarında Başkan Menderes Türel, TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan bu proje sayesinde Belek’in, Serik’in, Boğazkent’in, Kadriye’nin turizm tesislerinde bavul taşıyan, bahçıvanlık yapan, mutfakta bulaşık yıkayan turizm çalışanlarının en uygun taksitler ile ucuz konut sahibi olacağını dile getirdi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.