TOKİ Tozkoparan İhalesi İçin Büyük Gün Bugün!

TOKİ Tozkoparan Projesi kapsamında hayata geçirilecek olan 224 adet konutun ihalesi bugün gerçekleştirilecek. Söz konusu proje ihalesi öğleden sonra saat 14:30’da düzenlenecek.

TOKİ Tozkoparan Projesi 6 Blokta Yükselecek

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul Güngören ilçesi Tozkoparan Mahallesi’nde yaklaşık olarak 8 bin 500 metrekarelik büyüklüğe sahip proje alanı üzerinde hayata geçirecek olduğu TOKİ Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi dahilinde 224 adet konut üretimi gerçekleştirecek. Söz konusu konutlar 6 blok halinde yükselecek.

Kentsel dönüşüm projesi dahilinde hayata geçirilecek olan bu konutlar için ayrıca 79 araç kapasitesine sahip olan otopark da yapılacak. Otoparkın tümü açık olarak inşa edilirken, projenin inşaat çalışmalarına 2020 yılı Haziran ayına kadar tamamlanmış olacak.

İhaleye Bugün 14:30’’da Çıkılacak

Tozkoparan Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında inşa edilecek olan söz konusu konutların ve bu konutlar ile beraber gerçekleştirilecek olan altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarının ihalesi bugün saat 14:30 itibari ile gerçekleştirilecek.

TOKİ Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi için Mart ayında bir ihale gerçekleştirilmişti. 5 Mart 2018’de gerçekleştirilen ihaleye katılan firmalardan en yüksek teklifi veren firma 23 milyon 520 bin lira ile Evyap olmuştu. Fakat ihalenin herhangi bir gerekçe gösterilmeden iptaline ve yeniden ihaleye çıkılmasında karar verilmişti.

2013 yılının Nisan ayı içerisinde yayımlanan bir Resmi Gazete ile yürürlüğe giren kanun kapsamında riskli alan olarak belirlenen bölgede 5 bin 560 konut, 6 bin 436 bağımsız birim ve 6 bin 351 adet hissedar yer alıyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.