TOKİ Sosyal Konut Projeleri için Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

TOKİ Sosyal Konut Projeleri için Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın 2021 yılı projeleri arasında sosyal konut projeleri de yer almakta. Bu projelerle beraber 100.000 kişinin ev sahibi yapılması hedefleniyor. 100.000 kişinin ev sahibi olma fırsatını yakalayacağı projede başvurular geçen sene Ocak ayında başlamıştı.

2021 Yılı Projeleri Detayları Belli Oldu

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’nın 100.000 kişiye ev sahibi olma fırsatı sunduğu sosyal konut projelerine ilişkin başvuru tarihleri belli oldu. Konuşmasında, 2021 yılı konut projelerine dair bilgi veren Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 2021 yılında dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmaları amacıyla sosyal konut projeleri için başvuruların alınacağını duyurdu. Başkan Erdoğan, yaptığı açıklamada sosyal konut sayısının 100.000 olarak belirlendiğini açıkladı.  Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamanın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konuya ilişkin projenin detaylarını açıkladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu açıklamada dar gelirli ailelerin uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olmaları amacını güderek başlatılacak olan projede 100.000 ailenin ev sahibi olabileceğini duyurdu. Proje, 81 il genelinde olacak ve bazı illerde ilçelere dağıtılacak.

Başvuru Tarihleri Açıklandı

Geçtiğimiz sene 2019 yılı Aralık ayı ve 2020 yılı Ocak ayında başlatılmış olan başvurular bu sene Koronavirüs salgını nedeniyle henüz başlatılmadı. TOKİ Başkanlığı resmi sitesinden yapmış olduğu duyuru ile başvuru tarihlerinin önümüzdeki günlerde ilan edileceğini açıkladı. Yapılan açıklamanın ardından sektör temsilcileri ise başvuruların bahar ayına kalabileceğini düşünüyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.