TOKİ Silivri Projesi’ne Başvuracaklar Acele Edin!

T. C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul’un Silivri ilçesinde hayata geçirilen bin 356 adet konut için başvurularda son haftaya girildi. TOKİ Silivri Projesi’ne başvuruda bulunacak olanlar için son gün 29 Haziran.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından İstanbul’un Silivri ilçesinde hayata geçirilen bin 356 konutluk sosyal konut projesi 18 Haziran 2018 Pazartesi günü itibari ile satışa sunuldu.

Son başvuru tarihinin 29 Haziran 2018 Cuma günü olduğu açıklanan projedeki söz konusu bu konutların toplam 934 adedi dar gelir grubu için, 422 adedi ise orta gelir grubu için ayrıldı.

Dar Gelirliye 198 Bin TL’ye Ev Sahibi Olma Fırsatı

TOKİ Silivri alt gelir grubu adına hayata geçirilen kontlar 2 oda 1 salon şekilde inşa edilirken, büyüklükleri ise 70,05 metrekare ila 98,36 metrekare arasında değişiklik gösterdi. Öte yandan bahsi geçen 936 adet konutun en ucuz olanı 198 bin TL olarak satışa sunulurken, konutların teslimlerinin sözleşme tarihinden itibaren 36 ay içerisinde gerçekleştirileceği duyuruldu. Projede çekilişler ise 11 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek.

Orta Gelirli 285 Bin TL’ye Ev Sahibi Olacak

Orta gelir grubu için ayrılan 422 adet konut ise 3 oda 1 salon şeklinde inşa edildi. Bu dairelerin büyüklükleri ise 106 metrekare ile 129,19 metrekare arasında değişiklik gösterdi. Öte yandan orta gelir grubu için tahsis edilen konutlardan en ucuz olanı 285 bin TL ile satışa sunulurken, aynı şekilde teslimler sözleşme tarihinden itibaren 3 sene içerisinde gerçekleştirilecek.

Konu ile alakalı olarak bazı açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Ergün Turan, TOKİ Silivri Projesi’ne vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildiğini, ilk 3 gün içerisinde 5 bin başvuru alınarak rekor kırıldığını dile getirdi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.