TOKİ Silivri Projesi Satışa Sunuluyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İstanbul Silivri’de hayata geçirilen konutlar satışa sunuluyor. Söz konusu projede yatay mimari ve mahalle konsepti ile hazırlanan toplamda bin 356 adet konut yer alıyor.

TOKİ Başkanı Ergün Turan konu ile alakalı olarak yapmış olduğu açıklamalarında, inşaat çalışmalarına başlanılan bin 356 adet sosyal konutun, dar ve orta gelir grubundaki aileler adına hazırlanmış olduğunu ifade ederek, iki etapta da yer alan bu konutlar için 18 Haziran 2018 Pazartesi gününden itibaren başvuru toplanmaya başlanacağını duyurdu.

Kura Çekilişleri 11 – 12 Temmuz’da Yapılacak

Başkan Turan ayrıca açıklamalarında, başvuru tarihleri 18 ile 29 Haziran tarihleri arasında olan TOKİ Silivri Konutları’nın 11 – 12 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek olan kura çelişleri ile hak sahiplerine teslim edileceğini de dile getirerek, bu proje ile amaçlananın daha önce ev sahibi olmayan vatandaşları hayallerine kavuşturmak olduğunu, özellikle de dar gelirli vatandaşların kira ödercesine konut sahibi olmalarını istediklerini aktardı.

Söz konusu olan proje dahilindeki 934 adet konut dar gelir grubu için, 422 adet konut ise orta gelir grubu için tahsis edilerek bu gelir gruplarındaki vatandaşlara satılacağını dile getiren TOKİ Başkanı Ergün Turan, söz konusu konutların 198 bin TL gibi bir fiyattan başlangıç gösterdiğini, en düşük aylık taksit bedelini ise 961 TL’den başladığını belirtti.

Emekliler İçin de 234 Konut Ayrıldı

Tüm bunların yanı sıra emeklilere yönelik “İkinci Bahar” kampanyası sayesinde de emekliler adına konut projelerinde yüzde 25 oranında kontenjan ayırdıklarını aktaran Başkan Ergün Turan, TOKİ olarak 2015 yılında alınan bir kara doğrultusunda hemen hemen her projeden yüzde 25 oranında konutun emekliler için ayrıldığını, Silivri Projesi’ndeki alt gelir grubuna tahsis edilen 934 konutun 234’nün ise emeklilere ayrıldığını açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.