TOKİ Silivri Konutları Bugün Sahiplerini Buluyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul’un Silivri ilçesinde hayata geçirilen bin 356 adet konut bugün gerçekleştirilecek olan kura çekilişi ile sahiplerini bulacak.

TOKİ Silivri Konutları 1 ve 2’inci Etap Projesi kapsamında inşa edilmekte olan bin 356 adet konutun 934 adedi dar gelirli aileler için, 422 adedi ise orta gelirli aileler için tahsis edildi. Aylık olarak ödenmesi gereken en az taksit tutarı 700 TL olan söz konusu projede, konutlar için kura çekilişi bugün ve yarın olmak üzere saat 11:00’da Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde yapılacak.

TOKİ Silivri 1 ve 2’inci Etap Projeleri’nde alt gelir grubu için tahsis edilen konut fiyatları 198 bin TL’den başlangıç gösterirken, orta gelir grubu için tahsis edilen konut fiyatları ise 285 bin TL’den başlangıç gösteriyor.

Konu ile alakalı olarak bir takım açıklamalarda bulunan TOK Başkanı Mehmet Ergün Turan, gerçekleştirilecek olan kura çekilişlerinin akabinde hak sahibi olan dar gelirli ailelerin ödemeleri bitene kadar, orta gelirli ailelerin ise önümüzdeki 2 sene içerisinde konutlarını satamayacaklarını dile getirdi. Bunun nedeninin ise TOKİ olarak önceliğin ev sahibi olup o evi kullanacak olan vatandaşlar olduğunu söyleyen Turan, evi satın alıp kar etmek maksadı ile satacak olan vatandaşlar olmadığını anlattı. Ayrıca TOKİ olarak amaçlananın, ihtiyacı olan vatandaşları uygun yollardan ev sahibi yapmak olduğunu da aktardı.

Öte yandan söz konusu bu açıklamalarında Başkan Ergün Turan, kura çekilişleri neticesinde hak sahibi olmayan vatandaşlara başvuru bedellerinin 18 Temmuz tarihi itibari ile geri ödeneceği de belirtti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.