TOKİ Şikayet Formu ve Telefon Numarası

TOKİ Şikayet Formu, TOKİ Telefon Numaraları Müşteri Hizmetleri, İletişim, TOKİ Şikayetleri Nereye Yapılır? Ve Diğer Detaylar…

TOKİ Şikayet Formu ve Telefon Numarası

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, gerek özel durumda olan, gerekse dar gelirli ve emekli aileleri ev sahibi yapan bir kurumdur. Üretmiş olduğu TOKİ evleri sayesinde ailelere oldukça uygun fiyatlarda ve uygun ödeme koşulları ile vatandaşlara kendi evlerinde yaşama imkanı sunan TOKİ, üstelik bu gibi şartlar altında nitelikli sosyal yaşam alanlarını da vatandaşlara sunmaktadır.  TOKİ Şikayetleri Nereye Yapılır? TOKİ Şikayet Formu ve İletişim Numaraları

TOKİ Şikayetleri Nerelere Yapılır?

TOKİ başvuru işlemlerinin gerçekleştirilmesinin akabinde kurumdan konut almaya hak kazanan vatandaşlar ile Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalanmaktadır. Bu sözleşme sayesinde vatandaşlar seçmiş oldukları konuta sahip olmakta ve yaşamını bu konutlarda sürdürebilmektedir.

Sözleşme ile konutlar ile ya da bunun gibi çeşitli konularda problem yaşayan hak sahipleri, Toplu Konut İdaresi ile iletişime geçebilmekte ve şikayetlerini bildirebilmektedir. Bunun için kurum tarafından özel bir form oluşturulurken, vatandaşlar 2020 TOKİ şikayet formu doldurmalıdır. İdare’den problemin bir an önce çözüme kavuşturulmasını talep edebilmektedir. Ayrıca 2020 TOKİ şikayet formunu alan İdare, problem ile alakalı olarak hak sahibine kısa süre içerisinde dönüş sağlamaktadır.

TOKİ Şikayet Formu Nereden Alınır? Nasıl Doldurulmalıdır?

Hak sahipleri, kendilerine teslim edilen konutlarla alakalı olarak kuruma şikayette bulunabilme hakkına sahiptir. TOKİ iletişim kanallarını kullanarak şikayet formunu dolduran hak sahibi, yalnızca kullanmakta olduğu konutu ile alakalı olarak destek alabilmektedir. Bunun dışında doldurulan şikayet formları için kurum tarafından dönüş sağlanmamaktadır.

TOKİ iletişim kanallarından biri olarak kabul edilen resmi web sitesinde, şikayet formuna erişim sağlayabilmek ve formun internet üzerinden doldurulması mümkün kılınmaktadır. TOKİ’nin resmi web sitesi üzerinden TOKİ iletişim menüsünde şikayet formu bulunabilirken;

  • Hak sahipleri bulunduğu il, konutun yer aldığı proje, konut sahibinin kişisel bilgileri,
  • Genel bir açıklama,
  • Konuttaki problemin ne olduğuna yönelik seçeneklerin tamamlanması ve bu şekilde elektronik ortam üzerinde  kuruma gönderilmesi gerekmektedir.

TOKİ Telefon Numaraları – İletişim

Toplu Konut İdaresi ile iletişime geçmesinin diğer yolu ise TOKİ telefon numaralarıdır. Kuruma ait olan telefon numaraları ve özellikle çağrı merkezi sayesinde konutlar ya da TOKİ ile alakalı herhangi bir soru, sorun, öneri ve şikayet haklarından faydalanabilmek mümkündür. Bu doğrultuda kullanılabilecek TOKİ telefon numaralarında Çağrı Merkezi için 444 86 54, Ankara Merkez Bina 0312 565 20 00, İstanbul Merkez Bina 0212 495 40 40’dır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.