TOKİ Rize Hamam Deresi’ndeki Konutlarını Sahiplerine Teslim Etti!

20 Haziran 2018 tarihi itibari ile satışı gerçekleştirilen TOKİ Rize Hamam Deresi kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki konutların teslim işlemleri bugün itibari ile son buluyor.

Rize’nin Merkez ilçesi Hamam Deresi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında hayata geçirilen konutların teslim süreci 20 Haziran 2018 tarihi itibari ile başladı. Proje kapsamında 753 adet konut hayata geçirilen Rize Hamam Deresi’nde, son teslimler 9 Temmuz’da gerçekleştirildi.

Zamanında konutlarını teslim alamayan hak sahipleri adına TOKİ tarafından süre uzatım kararına varılarak 3 gün daha teslimler devam etti. Zamanında teslim alamayan hak sahipleri bu karara göre 10 – 11 ve 12 Temmuz tarihlerinde de konutlarına kavuşabildi. Aynı şekilde konut teslimleri bugün de devam ederken, sabah saat 09:00’dan itibaren hak sahiplerinin gelip konutlarını teslim almasına imkan verildi.

Teslimler TÜMAŞ Tarafından Gerçekleştiriliyor

Proje ile alakalı olarak yayınlanan duyuruda, TOKİ Konutlarının teslimlerinin, İdarenin hazırlamış olduğu Konut Teslim Programı dahilinde projenin müşavir firması olan TÜMAŞ (Türk Mühendislik Müşavirlik A. Ş.) vasıtası ile yapılacağı ifade edildi. Teslimlerin inşaat şantiyesinde gerçekleştirileceği ifade edilen bu duyuruda, hak sahiplerinin kendilerine bildirilen günde yine kendi imkanları ile şantiye sahasına ulaşması gerektiği de belirtildi.

Söz konusu olan bu konut teslimleri esnasında hak sahiplerinden kimlik belgesi (nüfus cüzdanı), Gayrimenkul Satış Sözleşmesi’nin hak sahibindeki kopyası, vekaleten teslim alınması durumunda vekaletnamenin aslı ve fotokopisi, KDV miktarının ödendiğine dair makbuz tarzında belgenin TOKİ tarafından talep edildiği de ifade edildi. Öte yandan yayımlana  bu bildiride, bütün konutlar adına ilgili bankalar tarafından DASK ve Konut Sigortalarının yapılacağı, sigorta bedellerinin konut alıcıları tarafından karşılanacağı, kentsel dönüşüm dahilindeki 606 adet konut adına KDV miktarının ödenmeyeceği ve belgelerin eksiksiz olması durumunda hak sahiplerine teslim anında “Konut Teslim Tutanağı” ile müşavir firma adına “Konut Tespit Föyü” imzalatılacağı da belirtildi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.