TOKİ, Restorasyon Finansını Yükseltti!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Turan, TOKİ’nin sağlamış olduğu restorasyon destekleri ile alakalı bir takım açıklamalarda bulundu.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Mehmet Ergün Turan, 2005 ile 2006 seneleri arasında restorasyon amacı ile sağlamış oldukları 75 bin TL maksimum düzeydeki finansı, her sene kademeli bir şekilde artırarak 2018’de de 170 bin TL’ye kadar çıkartıldığını ifade etti.

Konu ile alakalı olarak yazılı bir açıklamada bulunan Ergün Turan, tescilli taşınmaz kültür varlıklarının bakım ve onarımına katkıda bulunmak maksadı ile 2005 yılında “restorasyon kredisi” adı altında finans vermeye başladıklarını dile getirdi.

Söz konusu yıldan bu yana totalde 758 adet restorasyon projesi için finans sağladıklarını belirten TOKİ Başkanı Turan, söz konusu bu projelerden 574’ü asına 78 milyon liralık mali destek verildiğini anlattı.

TOKİ Olarak Bu Destek Verilmeye Devam Edilecek

Tarihi ve kültürel mirasın korunması adına bu gibi projelere destek verdiklerini bildiren Turan, binlerce yıllık bir tarihe sahip olan Anadolu topraklarının pek çok farklı medeniyetleri barındırdığını, zamanla bu topraklarda yaşayanların değiştiğini ancak değişim dolayısıyla meydana gelen yıpranma, insanlardan kaynaklı tehlikeler ve doğa etkilerinin söz konusu varlıkları yok olma tehlikesine maruz bıraktığını anlattı. Coğrafyanın sunmuş olduğu bu mirası yaşatmaları gerektiğini dile getiren Turan, TOKİ olarak kültürel mirasın gelecek nesillere taşınması adına bu desteğin verilmeye devam edeceğini aktardı.

Başvurulur TOKİ’ye Yapılacak

Restorasyon kredisi için 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren başvuruların toplanmaya başlanacağını belirten Turan, başvuruda bulunacak olanların gerekli belgeleri TOKİ’nin resmi web sitesinden temin ederek 30 Nisan’a kadar müracaat etmeleri gerektiğini de aktardı.

Öte yandan Başkan Turan, başvuruların bizzat TOKİ’ye ya da posta yolu ile TOKİ’nin İstanbul Hizmet Binası’na yapılabileceğini ifade ederek, başvuru için aranan koşullara da resmi web sitesinden ulaşılabileceğini dile getirdi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.