TOKİ Ödemeleri Nereye Yapılır?

TOKİ Ödemeleri Nereye Yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye genelinde dar ve orta gelire sahip olan kişileri, uygun fiyatlar üzerinden ev sahibi yapmaya devam ediyor. Modern kentleşmenin tüm şartlarını sağlayan evler, bu bağlamda dar gelirlinin rahat bir şekilde sahip olabileceği konutlar arasına giriyor. Vatandaşlara daha rahat bir ödeme sistemi veren kurum, aynı zamanda daha memnun edici bir ödeme sistemi üzerinden ev sahibi olmalarına imkân tanıyor. TOKİ ödemeleri ise kurum tarafından bazı alternatif şekillerde yapılabiliyor.

TOKİ Taksitleri Nasıl Ödenir?

TOKİ taksitlerinin ödemeleri kişilerin sahip olduğu banka vadesiz hesaplarından çok rahat bir şekilde ödenebilir. Bunun yanında vadesiz hesapta yeterli şekilde paranın olması, otomatik ödemenin oluşmasına da imkân tanıyacaktır. Taksitlerin aksamaması ve konut için belirlenmiş olan faizin işlememesi için, otomatik ödeme talimatı üzerinden taksitler ödenmeye başlanabilir. Bunun yanında TOKİ ödemeleri internet üzerinden yapılmak isteniyorsa, kurum tarafından buna da basit bir çare bulunmuş durumdadır. Bunun için yapılması gereken şey ise, internet bankacılığı üzerinden işlemleri başlatmaktır. İnternet hesabında TOKİ işlemleri olarak bir hesap tanınarak buraya havale yoluyla ödemeler yapılabilir.

TOKİ Ödeme Şartları

TOKİ ödemeleri alt ve orta seviyedeki gelirler için bile son derece ideal özelliklere sahiptir. Bölgelere göre fiyatların ve şartların değiştiğini belirtmek gerekiyor. Evin özellikleri ve bulunduğu bölgeye göre, çok düşük peşinatlar ve uzun vadeler üzerinden ev sahibi olmak mümkündür. Aylık 500-1000 liralık taksitler ve 240 aya kadar uzayan vadeler sayesinde konut sahibi olunabilir. Özellikle bu konuyu en çok değiştiren durumların, evin bulunduğu kat ve konum olduğunu bildirmeliyiz. Haliyle giriş dairesi ve orta katlardaki bir dairenin fiyatı ve koşulları aynı şekilde olmayacaktır.

TOKİ Borç Sorgulama

TOKİ bunun yanında kullanıcılara internet üzerinden pek çok işlemi yapmasına izin veriyor. Bu bağlamda vatandaşlar şu anda var olan mevcut borç durumunu ve aylık ödenmesi gereken taksit miktarını bu sistem üzerinden rahatça öğrenebilirler. E-devlet üzerinden çok kolay bir şekilde yapılan bu işlem, borçların düzenli olarak takip edilmesine ve aksamamasına yardımcı oluyor. Bunun için yapılması gereken şey ise, online taksit sorgulama bölümü üzerinden işlemleri başlatmaktır. Sözleşme ekranında projenin adı, vatandaşın borçlu durumda olduğu banka, sözleşmenin tarihi, ödenen toplam taksit tutarı, ödenmemiş toplam taksit tutarı ve sayısı gibi nice ayrıntı bulunuyor. Bu sistemin sayesinde vatandaşlar anlık bir şekilde borç sorgulaması yapabilir. Sisteme giriş yapabilmek için T.C kimlik numarası ve şifre gerekiyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.