TOKİ Mart Ayında Emeklileri Ev Sahibi Yapacak!

BAÞBAKANLIK TOPLU KONUT ÝDARESÝ (TOKÝ), 2011'ÝN ÝLK ÇEYREÐÝNDE SATIÞA ÇIKARILAN 11 BÝN 368 KONUTTAN 8 BÝN 474'ÜNÜN SATIÞININ GERÇEKLEÞTÝÐÝNÝ BÝLDÝRDÝ. FOTOÐRAFTA TOKÝ TARAFINDAN YAPTIRILAN TURKUAZ KONUTLARI GÖRÜLÜYOR. (AHMET UMUR ÖZTÜRK/ANKARA-ÝHA)

Günümüzde yıllarca çalışıp ev sahibi olamamış yaklaşık 3 milyon emekli mevcut bulunuyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ise emeklilerin bu ihtiyacını göz önünde bulundurarak konut üretimin gerçekleştirebilmek adına yoğun bir şekilde çalışıyor. İşte TOKİ’nin emeklileri Mart ayında ev sahibi yapacak olduğu projeleri…

Bir takım yayın kuruluşları tarafından konu ile alakalı olarak yapılan haberlere göre, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) gerek eşi, gerek çocukları, gerekse kendisi hayatı boyunca hiç konut sahibi olamamış olan emeklilere özel konut üretimi gerçekleştirmeye devam ediyor. Devamlı olarak revize edilen ilanlara göre, 250-300 TL’den başlayan taksitler ile Türkiye’nin her bir köşesinden konut satışı gerçekleştiriliyor. Yüzde 10 peşinat ve 240 aya yani 20 yıla varan vade imkanları ile satın alınabilecek olan konutlar için emekli maaşı da içinde olmak üzere emeklinin bir ayda elde ettiği gelirin 3 bin 200 TL’yi aşmaması şartı aranıyor. İstanbul’da ise bu rakam 3 bin 700 TL’ye çıkabiliyor.

Fiyatlar 60 Bin TL’den Başlıyor

Pek çok şehirde satışa sunulan TOKİ Konutları bulunduğu bölgeye göre 60 – 70 bin TL’den emeklilere sunuluyor. Daha çok kirada ya da çocuklarının yanında geçimini sürdüren emeklileri yakından ilgilendiren konutlar, 1+1, 2+1 ve 3+1 alternatifleri ile sunuluyor. Satışa çıkarılan bu konutlar adına TOKİ tarafından görevlendirilen Halkbank ve Ziraat Bankası gibi kamu bankalarına müracaat edilmesi gerekiyor. Peşinat olarak ise konut fiyatının yüzde 10’u talep ediliyor.

TOKİ’den konut sahibi olmak isteyen emeklilerin Mart ayı içerisinde söz konusu bankalara veya TOKİ şubelerine başvuruda bulunmaları gerekiyor. Emeklilerin kendisi, eşi ya da çocuklarının üzerine kayıtlı herhangi bir konut bulunmaması, daha önce TOKİ’den konut almamış ya da konut kredisi kullanmamış olması ve başvurduğu evin bulunduğu bölgede minimum 1 sene ikamet etme gibi şartlar aranıyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.