TOKİ Kurası Ne Zaman Çekilir?

TOKİ Kurası Ne Zaman Çekilir?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı veya bilinen adıyla TOKİ, kişilerin ev sahibi olmasını daha kolay bir hale getiren kamu kuruluşudur. Şuana kadar 500 binin üzerindeki insanı ev sahibi yapmış bir kurum olarak ön plana çıkar. Kurum her defasında bu hedefi yükseltirken, dar gelirli olmasına karşın pek çok insanı ev sahibi yapmıştır. Kurumun günümüzde 1 milyon insanı konut sahibi yapmak adına çalıştığı biliniyor. Başvuran kişiler arasında kimlerin konut alacağına karar verilmesi, TOKi kurası ile belirleniyor. Bu sayede gelen yoğun başvuru sayısına göre, adil bir seçim ortaya çıkmış oluyor.

TOKİ Kura Çekimi Nasıl Yapılır?

TOKİ konutlarına bazı kişilerin doğrudan yerleştirildiğini belirtmek gerekiyor. Bu kişiler ise şehit aileleri, harp ve vazife malulleri, dul ve yetimlerdir. Bu kişilerin kuraya girmesine gerek kalmadan ev sahibi olma hakkı tanınır. Kura çekimi ise aşağıdaki önceliğe göre yapılmaya devam edilmektedir.

  • Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimler
  • Engelli vatandaşlar için konut alma ve konut belirleme kurası
  • Emekli vatandaşlar için konut alma ve konut belirleme kurası
  • Diğer kişiler için konut alma ve konut belirleme kurası

2020 Yılında TOKİ Kuraları Ne Zaman Açıklanır?

2020 yılında ülke bazında TOKİ kura tarihleri Ocak 2020 tarihinde başlamış bulunuyor. Nisan ayına kadar, konutlar için kura çekimleri yapılmaya devam edilecek. Daha sonra yapılan kuralara göre yukarıdaki öncelik dikkate alınarak, vatandaşların konutlara alınması mümkün bir hale gelecek.

Kura Sonuçları Nasıl ve Nereden Öğrenilir?

TOKİ Kurası nasıl öğrenilir sorusu bu kuranın durumunu merak edenler tarafından çok sık bir şekilde yankılanmaya devam etmektedir. Kurumun aslında bu alanda gerçekleştirdiği pek çok projenin olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu projeler sayesinde kurum piyasaya oranla daha uygun fiyatlı evleri yeni sahiplerine ulaştırır. Kurum tarafından yapılan bu projenin sonuçlarıda belirli tarihlerde açıklanmaktadır. Bu sonuçlara ulaşabilmek adına kurumun kendi internet sitesi takip edilmelidir. Resmi site üzerinden kura çekiminin detaylarını, başvuru tarihlerini ve eğer gerçekleşmiş durumdaysa tüm sonuçlarını öğrenebilirsiniz. Bunun yanında projenin sağ tarafında yer alan detay yazısına tıklayarak kura sonuçlarına ulaşmalısınız. Bu alanda ise TOKİ kurası ile ilgili geniş kapsamlı olarak pek çok detaya yer verilmiş durumdadır. Öte yandan tüm asil listeyi buradan görebilir, aynı zamanda yedek listenin de ne şekilde olduğunu yine bu liste üzerinden takip edebilirsiniz.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.