TOKİ Konutlarında Sorun Çıkarsa Bunları Yapmalısınız!

TOKİ Konutlarında Sorun Çıkarsa Ne Yapmak Gerekiyor? TOKİ Şikayetleri Nereye Yapılır? Şikayetler Nasıl Yapılır? İletişim Numaraları ve Detaylar…

TOKİ Konutlarında Sorun Çıkarsa Ne Yapmak Gerekiyor?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, devlet bünyesinde vatandaşlara konut sahibi olabilme imkanı sunan bir kuruluştur. Türkiye’de uzun yıllardır hizmet vermekte olan bu kurum, hayata geçirmiş olduğu TOKİ evleri sayesinde, dar ve orta gelirli aileleri uygun koşullarda ev sahibi olma hayallerine kavuşturmaktadır. Bu doğrultuda kendisine TOKİ başvuruda bulunan vatandaşlar için pek çok kampanyaya da imza atan TOKİ, ayrıca konutları ile alakalı yaşanan problemler için de destek hizmetleri sunmaktadır. Ancak TOKİ Konutlarında sorun çıkarsa ne yapmak gerekiyor, bunun da bilinmesi gerekiyor. Detaylar…

TOKİ Konutlarında Sorun Çıkarsa Ne Yapmak Gerekiyor?

TOKİ konutlarında sorun yaşanması durumunda, hak sahipleri ilgili birimler ile iletişime geçerek bu sorunlarına çözüm bulabilmektedir. TOKİ’den konut satın almaya hak kazanan vatandaşlar evlerine yerleştiklerinde, teknik ya da bunun gibi çeşitli problemler ile karşılaşabilmektedir. Bu gibi durumlarda TOKİ tarafından oluşturulan şikayet formu doldurularak ilgili birimlere elektronik ortamdan iletilebilmektedir. İdare bünyesinde faaliyet gösteren Şikayet Değerlendirme Şube Müdürlüğü, bu şekilde gelen yazılı şikayetler hakkında gerekli değerlendirmeleri yaparak işlem başlatmaktadır.

Bunun ile beraber kullanıcıdan dolayı meydana gelen TOKİ konutlarında sorun yaşanması halinde, İdare tarafından konutların kesin kabulünün gerçekleştirileceği tarihe kadar projenin yüklenici firmasının bulundurmakla yükümlü olduğu teknik elemanlara da iletebilmek mümkündür.

TOKİ Şikayetleri Nereye ve Nasıl Yapılır?

TOKİ şikayetleri Toplu Konut İdaresinin resmi internet sitesinde yer alan şikayet formu üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Yalnızca hak sahiplerine teslim edilen konutlar ile alakalı olarak TOKİ şikayetleri yapılabilen bu form, site üzerinden doldurularak ilgili birimlere gönderilmektedir. Bu işlem için yalnızca projenin yer aldığı il, ilçe, problemin ne olduğu gibi bilgilerin doldurulması yeterli olacaktır.

Bunun dışında yine konutlarda meydana gelen problemler ile alakalı olarak TOKİ şikayetleri, yüklenici firmanın görevlendirmiş olduğu teknik personellere de gerçekleştirilebilmektedir.

TOKİ İletişim Numaraları

Toplu Konut İdaresi ile iletişime geçmek isteyenler vatandaşlar için çeşitli iletişim numaraları ve kanalları mevcuttur. Bu kanallardan biri olan Müşteri Hizmetleri’nin numarası 44 56 84’tür. Bunun ile beraber kurumun;

  • İstanbul Hizmet binasına ait olan TOKİ iletişim numarası 0212 495 40 04,
  • Ankara Merkez binası iletişim numarası ise 0312 565 20 00’dır.

Ayrıca TOKİ ile iletişime geçebilmek için resmi internet sitesi üzerinden form da doldurulabilmekte ya da mail yolu ile görüşme gerçekleştirilebilmektedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.