TOKİ, Konut Teslimlerine Hız Kattı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, 2018 yılının başından Nisan ayına kadar olan süre zarfı içerisinde inşaat çalışmalarında sona gelinen 5 bin 791 adet konut, alıcılarına teslim edildi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, konu ile alakalı bir takım açıklamalarda bulundu. Söz konusu bu açıklamalarından Turan, her sene dar gelirli aileleri ev sahibi olma hayallerine kavuşturabilmek adına 60 bin konut üretimine imza atıldığını dile getirdi.

Türkiye’nin her bir köşesinde aralıksız bir şekilde konut üretimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Ergün Turan, dar gelirli aileler için konut üretirken, bir taraftan da üretilen konutları alıcılarına teslim ettiklerini,  bazı illerde inşaat çalışmaları sonlandırılan 5 bin 791 adet konutun 2018’in başından Nisan ayına kadar olan süreçte hak sahiplerine teslim edildiğini anlattı. Bunun ile beraber inşaat çalışmalarında sona gelinen 2 bin 647 konutun ise gelecek ay itibari ile teslimlerine başlanacağını açıklamalarına ekledi.

Yılın İlk İki Ayında 625 Konut Sahiplerini Buldu

2018’in ilk ayında Batman’da üretilen 163 adet konutta anahtar teslimi gerçekleştirildiğini dile getiren Turan, yılın ikinci ayında 155 adet konutun Hatay’da, 307 adet konutun Trabzon’da sahiplerini bulduğunu, böylelikle ilk 2 ay içerisinde toplam 625 adet konutun teslim edildiğini belirtti.

Türkiye’nin dört bir köşesinde yeni yerleşim alanları inşa ettiklerini ve yüzlerce konut projesini hayata geçirdiklerine vurgu yapan TOKİ Başkanı Ergün Turan, TOKİ olarak amaçlananın daha önce bir ev satın almamış olan vatandaşlar ev sahibi olma hayaline kavuşturmak olduğunu, özellikle de dar gelirli aileleri ev sahibi yapmak istediklerini dile getirdi.

Mayıs’ta 2 Bin Konut Teslim Edilecek

Tüm bunların yanı sıra Gaziantep’te 466, Konya ve Karamanda 507, Kocaeli ve Manisa’da 556 adet konutun hak sahiplerine teslim edildiğini anlatan Turan, üretimi gerçekleştirilen 2 bin 647 adet konutun da Mayıs ayı içerisinde anahtar teslimi gerçekleştirileceğini açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.