TOKİ Kayaşehir’e 900’e Yakın Konut İnşa Edecek!

Yatırımlarına aralıksız bir şekilde devam eden Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Kayaşehir 22. Bölge ihalesini önümüzdeki ayın 24’ünde gerçekleştirecek.

2023 hedefi doğrultusunda 1 milyon 200 konut üretmeyi planlayan TOKİ, Kayaşehir 22. Bölge Projesi için harekete geçti. Daha önce ihalesi 3 defa ertelenmiş olan söz konusu projede 868 adet konut inşa edilecek. Elde edilen bilgilere göre, son olarak belirlenen ihale tarihinin ise 24 Nisan 2018 Salı günü olduğu duyuruldu.

İhalesi 3’ünde de Ertelendi

TOKİ Kayabaşı 854 konut projesinin ihalesine öncelikle 26 Aralık 2017 tarihinde çıkılacağı duyurulmuştu. Fakat daha sonra ihale bu tarihte gerçekleştirilmeyerek iki kez 28 Aralık 2018 ile 29 Aralık 2018 tarihine ertelenmişti. Ancak söz konusu bu 3 tarihte de ihaleye çıkılamamıştı.

Söz konusu olan projenin ihalesine yönelik yayımlanan ilanda ise, İstanbul ili Başakşehir ilçesi Kayaşehir 22’inci Bölge Gecekondu Önleme Bölgesinde toplamda 868 adet konut, kapalı otopark ve iki adet ticaret merkezi hayata geçirilecek olan ve bunun ile beraber altyapı ve çevre düzenlemeleri gerçekleştirilecek olan projenin ihalesinin 24 Nisan 2018 Salı günü öğleden sonra saat 4’de gerçekleştirileceği duyuruldu.

TOKİ Ankara’daki Projesine de Start Verdi

Öte yandan TOKİ, tüm Türkiye genelinde çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürürken, Ankara Kahramankazan’da hayata geçirecek olduğu 334 adet konut ve 6 adet kapıcı dairesi ile toplamda 340 adet konut, sosyal donatı ve çevre düzenleme çalışmalarını başlattı. ÇED süreci tamamlanan projede, “Çevre Etki Değerlendirilmesi Gerekli Değildir” kararı verildi.

İnşaat Çalışmaları Başladı

Totalde 37 bin 750 metrekarelik bir arazi üzerinde hayata geçirilecek olan söz konusu bu proje, 20’şer konuta yer verilecek olan 9 adet blok, 19 konut ve 1 adet kapıcı dairesinin yer verileceği 6 adet ve 20 adet konuta yer verilecek olan 2 adet bloktan meydana gelecek.

İhalesi ve ÇED süreci tamamlanmış olan projede inşaat çalışmalarına başlandı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.