TOKİ İzmir’e Yeni Bir Konut Projesi İle Geliyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İzmir’in Ödemiş ilçesinde yeni bir konut projesi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Modern mimari çizgiler ile tasarlanan bu yeni toplu konut projesi, az katlı mimarisiyle mahalle konseptini ortaya koyarken, çeşitli sosyal ihtiyaçlara da cevap veren sosyal donatı alanlarıyla nitelikli bir çevre olanağı sağlıyor.

İzmir Ödemiş’te Yeni Bir Yaşam Merkezi Kurulacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), benimsemiş olduğu yatay mimariye özendiren üretim prensibi ile ülkenin pek çok noktasında ucuz konut üretimi çalışmalarına devam ediyor. İzmir’in Ödemiş ilçesinde yeni bir konut projesi hazırlığında olan TOKİ, insan odaklı tasarım yaklaşımı ile projelendirilen bölgede yeni bir yaşam merkezi kurmayı planlıyor.

TOKİ Dergi’de yer alan konuya ilişkin habere göre, yaklaşık olarak 93 bin 456 metrekare büyüklüğüne sahip olan arazi üzerinde iki oda bir salon ve üç oda bir salon daire tipi ile toplamda 472 adet konut inşa edilirken, bölgede yaşayan vatandaşların sosyal ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına da nitelikli sosyal konut projesi hayata geçirilecek. Bu kapsamda projede, ticaret bölgesi, çocuk parkları, camii, peyzaj alanları, oturma yerleri ve spor alanlarına yer verilecek.

Bu Projede Engelli Vatandaşlar da Düşünüldü

Birbirinden farklı dört blok halinde tasarlanan bu sosyal konutların cephelerinde, bölgenin yöresel mimarisinin izlemini verecek doku, malzeme ve mimari formlar yer alacak. Konutların zemin kat düzeyindeki taş kaplamalar sayesinde cepheye hareketlilik katılacak. İnsan odaklı olarak tasarlanan bu projede TOKİ, araç trafiğini bölgenin dışında tutacak. Ortak alanlarda da site sakinlerinin etkileşim halinde olabileceği peyzaj alanlarına, oyun parklarına ve spor alanlarına yer verilecek. Üstelik projede engelli vatandaşlar için otopark ve sosyal donatı alanları da bulunacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.