TOKİ İzmir Torbalı Projesi’nde Kura Çelişi İçin Geri Sayım Başladı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İzmir Torbalı’da hayata geçirilen 286 adet konut için kura çekilişleri önümüz hafta gerçekleştirilecek.

Başvuru Süreci Geçtiğimiz Günlerde Son Buldu

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İzmir’in Torbalı ilçesinde hayata geçirilen 286 adet konut için başlatılan başvuru dönemi birkaç gün öncesinde sonlandırıldı.

Alt ve Orta Gelir Grubuna Ayrı Projeler Hazırlandı

TOKİ İzmir Torbalı alt ve orta gelir projesindeki söz konusu bu konutlar için kura çekilişleri 9 Temmuz 2018 Pazartesi günü düzenlenecek olan programda gerçekleştirilecek. Şimdiden kura heyecanı yaşanan TOKİ İzmir Torbalı Projesi’nde iki oda bir salon ve üç oda bir salon konutlar yer alıyor. Bu doğrultuda alt gelirli aileler için hayata geçirilen projede 127 adet konut, orta gelirli aileler için hayata geçirilen projede ise 159 adet konuta yer veriliyor.

Alt Gelir Grubunda Yüzde 12 Peşinat Belirlendi

Söz konusu alt gelir grubu için tahsis edilen iki oda bir salon olarak dizayn edilen 127 adet konutun en ucuz olanı 166 bin 709 TL’den başlarken, peşinat oranı ise yüzde 12 olarak belirlendi. Üstelik aylık olarak ödenmesi gereken en az taksit tutarı ise 815,02 TL’den başlıyor.

Orta Gelir Grubunda Taksitler Bin 600 TL’den Başlıyor

Orta gelirli aileler adına tahsis edilen 159 adet konut ise üç oda bir salon şeklinde dizayn ediliyor. Söz konusu projede konutların peşinat oranı yüzde 10, 15 ve 25 olarak belirlenirken, aylık olarak ödenmesi gereken en az taksit tutarı ise bin 600 TL’den başlangıç gösteriyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.