TOKİ İzmir Projeleri ve Başvuru

TOKİ İzmir Projeleri

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye’de konut üretimi gerçekleştiren önemli kuruluşlardan biridir. Bu alanda yürütmüş olduğu faaliyetlerini kamu bünyesinde gerçekleştiren Toplu Konut İdaresi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı olarak çalışmaktadır. Üstelik Türkiye’de dar ve orta gelir grubunda yer alan aileler için uygun fiyatlarda nitelikli konut projeleri hayata geçiren İdare, TOKİ evleri sayesinde barınma ihtiyacını karşılayabilmektedir.

TOKİ İzmir Projeleri

TOKİ İzmir Projeleri, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen projeler arasında yer almaktadır. Ülkenin hemen hemen her noktasında pek çok projeye hayata veren TOKİ, İzmir’de de yüzlerce projeye imza atmış ve atmaya da devam etmektedir.

İdarenin bu yıl içerisinde hayata geçirmiş olduğu ya da geçirmeyi planladığı TOKİ İzmir Projelerinden bahsetmek gerekirse, bu projeler;

  • 468 konutluk TOKİ İzmir Ödemiş Projesi,
  • 315 konutluk TOKİ İzmir Torbalı Ayrancılar Projesi,
  • 529 konutluk TOKİ İzmir Tire Projesi,
  • 603 konutluk TOKİ İzmir Çeşme Reisdere Mahallesi 2. Etap Projesi,
  • 271 konutluk TOKİ İzmir Kınık Projesi gibi projelerdir.

TOKİ İzmir Projeleri Başvurusu

TOKİ İzmir başvuru işlemleri, ancak Toplu Konut İdaresinin satışa sunmuş olduğu konutlar adına gerçekleştirilebilmektedir. Bunun için İzmir’de yaşamını sürdüren vatandaşların, TOKİ’nin resmi internet sitesinde yer alan Satış İlanlarını takip etmesi gerekmektedir. Hali hazırda kentte satışa sunulan 336 adet taşınmaz açık artırma usulü ile sahiplerine teslim edilecektir. Bu doğrultuda vatandaşların TOKİ İzmir başvuru işlemini gerçekleştirerek 31 Ekim’deki ihaleye katılması gerekmektedir.

TOKİ Başvuru Şartları

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, konut satışlarını gerçekleştirirken, vatandaşların özel durumlarına göre bazı şartlar aramaktadır. TOKİ başvuru şartları ise genel olarak;

  • TC. vatandaşı olması,
  • Aylık hane gelirinin en fazla 4 bin 500 TL olması,
  • Projenin hayata geçirildiği ilçede ve İzmir’de en az 1 yıldır ikamet ediyor olması,
  • Daha önce hiç ev sahibi olmamış olması,
  • Aileden herhangi birinin adına kayıtlı konut bulunmaması ve bunun gibi şartlar aranmaktadır.

Bunun dışında dul, yetim, şehit yakını gibi özel durumda olanların İzmir’de en az 3 yıl ikamet ediyor olması, eşlerin her ikisinin emekli olması halinde yalnızca birinin başvuruda bulunması gibi şartlar da, yineTOKİ başvuru şartları arasında yer almaktadır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.