TOKİ, İstanbul’daki Bin 692 Konutluk Projelerine Hazırlanıyor!

Konut üretiminde Türkiye’nin öncü isimlerinden biri olan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul’un çeşitli bölgelerine hayata geçireceği bin 692 adetlik konut projelerine hazırlanıyor. Elde edilen bilgilere göre söz konusu projelerin ihale süreçleri ise bu ay ve gelecek ay olmak üzere 2 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Ülke genelinde alt ve orta gelir grubu için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul’da toplamda bin 692 adet konutun üretileceği projeler için hazırlık yapıyor. İhale süreçleri Mart ve Nisan ayında gerçekleştirilerek 2 ayda tamamlanacak olan söz konusu bu projeler Güngören, Şile ve Silivri’de inşa edilecek.

Konutlar 3 Temel Kriterde Üretiliyor

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan konu ile alakalı daha öncesinde bir takım açıklamalarda bulunarak, TOKİ’nin son 4 yıldır 3 temel kriter üzerine projelerini hayata geçirdiğini ifade etti. Söz konusu projelerde yatay mimariye dikkat edildiğini, uygun olan her bölgede mahalle konsepti ile konut üretildiğini ve bunların pek çok emsali olduğunu dile getiren Turan, TOKİ’nin çalışmalarını bu metedoloji ile sürdürdüğünü ve geçmişinde pek çok başarıya imza atılmış olduğunu ifade etti. Üstelik 2003 yılından bu yana Türkiye’nin elde etmiş olduğu başarıları mimarlarından da biri olduğunu açıklamalarına ekledi.

İşte İstanbul’da hayata geçirilecek olan bin 692 konutluk projeler…

  • İstanbul Güngören

Güngören İlçesi Tozkoparan Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan 224 konutluk bu proje, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında gerçekleştirilecek olup, Altyapı ve Çevre Düzenleme İhalesi önümüzdeki pazartesi günü (5 Mart) öğleden sonra saat 2:30’da yapılacak.

  • İstanbul Silivri 1. Etap

Silivri’nin Alipaşa Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan TOKİ 1. Etap projesinde 598 adet konuta yer verilirken, Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi İhalesi’ne ise 28 Mart Çarşamba günü öğleden sonra saat 2:30’da çıkılacak.

  • İstanbul Silivri 2. Etap

Yine Silivri Alipaşa Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan TOKİ 2. Etap projesinde 758 adet konut, 24 adet iş yeri, okul ve cami inşaatına yer verilirken, söz konusu projenin ihalesine ise 29 Mart Perşembe günü saat öğleden sonra 2:30’da çıkılacak.

  • İstanbul Şile 3. Etap

Şile’de hayata geçirilecek olan TOKİ 3. Etap projesinde ise 112 adet konuta yer verilirken, söz konusu projenin ihalesi ise 3 Nisan Salı günü yine öğleden sonra saat 2:30’da gerçekleştirilecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.