TOKİ İstanbul Etrafında Yazlık Konut Üretimi Yapıyor!

TOKİ, Türkiye’nin her bir köşesinde ucuz konut üreterek dar gelirli aileleri ev sahibi yapmak için çalışmalarını hızlandırdı. Alt gelir grubunu kira ödercesine ev sahibi yapabilmek için çeşitli fırsatlar sunan TOKİ, İstanbul’un etrafında yazlık konut inşa etmeye başladı. Şuanda Sakarya’da 448 adet yazlık için çalışmalar yapılıyor.

Sakarya’da 448 Adet Konut Üretiliyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), alt gelir grubundan olan aileleri ev sahibi yapabilmek için inşaat çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İstanbul’un çevre illerinde harekete geçen TOKİ, Sakarya Kocaali’de 448 adet yazlık konut üretimi gerçekleştirmeye başladı.

TOKİ tarafından hayata geçirile bu konutlar geleneksel mimari özelliklerine sahip olurken, denize karşı olan bir arazi üzerinde inşa edilerek yazlık olma niteliği de taşıyor. Denize nazır bir şekilde inşa edilen bu konutlar ile bölgede yeni bir yaşam alanı kurmayı hedefleyen TOKİ, Sakarya Kocaali Projesi’nde ayrıca cami, parklar, otopark ve iş yerlerine de yer veriyor.

Konutların Yanı Sıra Pek Çok sosyal Donatı İnşa Ediliyor

Totalde 652 dönümlük bir arazi üzerinde yükselen TOKİ Sakarya Kocaali Projesi’ndeki 448 adet konut, iki oda bir salon ve üç oda bir salon daire tiplerinden meydana geliyor. Blok ve villalar halinde inşa edilen projede 382 araçlık otoparka yer verilirken, ayrıca konut sahiplerinin kullanımında olacak 24 derslikli bir ilköğretim okulu, 300 kişi kapasiteli cami, ticaret merkezi, 5 adet çocuk oyun parkı, ve 4 adet açık spor alanı inşa ediliyor.

Konu ile alakalı olarak basın tarafından yapılan haberlere göre projedeki iki oda bir salonda en ucuz konutun fiyatı 141 bin TL olurken, üç oda bir salon konutların en ucuzu ise 212 TL’den başlıyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.