TOKİ İş Yeri Yapıyor mu?

TOKİ İş Yeri Yapıyor mu

Toplu konut idaresi başkanlığı binlerce insanın daha iyi şartlar altında yaşamasına neden olacak konut projelerini büyütmeye devam ediyor. Ülke geneline yayılmış olan projeler sayesinde, uzun zamandan beri hayali kuran konutlara ulaşmak daha basit şekilde gelişiyor. Öte yandan kurum tarafından sağlanan imkanlar sadece bununla sınırlı değil. Aynı zamanda iş yeri sahibi olmak isteyen kişilere de uygun fiyatlı ve konforlu işyeri satışını üstlenmiş durumdadır.

TOKİ İş Yeri Başvurusunda Bilinmesi Gerekenler

TOKİ tarafından belirtilen tarihlerde yapılan işyeri satışları için, bazı adımların bilinmesi tavsiye ediliyor. Bu sayede TOKİ iş yeri başvurusunda bulunmak isteyen kişiler zaman kazanarak bu amacını yerine getirebilir.

  • Satışa sunulan işyerleri için tüm başvuru işlemleri Ziraat Bankası veya Halk Bankası aracılığıyla yapılmaktadır. TOKİ işyeri başvuruları için kesin tarihler ise 8 Ocak 2018 ile 29 Haziran 2018 arasında belirlenmiş durumdadır. Bu tarihler arasında belirtilen bankaların tüm şubeleri, işyeri başvurusu için gelecek olan başvuruları kabul etmektedir.
  • İşyerlerinin sahip olduğu fiyatlar düzenli olarak TOKİ resmi sitesi üzerinden vatandaşlara duyurulur. Bu nedenle TOKİ işyeri başvurusunda bulunacak olan kişilerin, düzenli olarak bu duyuruları takip etmesi önerilmektedir.
  • İşyeri satın alabilmek adına kişiler %15 oranında peşinatı belirtilen banka şubeleri üzerinden yatırmak durumundadır. Bu adımdan sonra sözleşme imzalanarak başvuru işlemi tamamlanmış olur.
  • Başvuru aşaması sırasında banka tarafından alınmakta olan diğer masraflarda bulunur. Bu masraflar ise; damga vergisi, peşinat bedelinin %0.5’i kadar komisyon ve BSMV satış tutarıdır. Başvurunun kullanıcı tarafından herhangi bir nedenle iptal edilmesinden sonra, banka tarafından alınan bu masraflar geri iade edilmez.
  • İşyeri satışı için aylık olarak ödenmesi gereken taksitler, yılın belirli aylarında olan memur zamlarına göre planlanmıştır. Yani bu duruma göre Ocak ve Temmuz ayları içinde taksit tutarlarında değişiklik olur.
  • TOKİ işyerlerinin teslimini hemen yapmaktadır.
  • İşyerlerinin her türlü tadilat işlemleri sona ermiş durumdadır. İşyerini satın alan kişi tarafından herhangi bir ek tadilatın yapılmasına kesinlikle gerek yoktur.

TOKİ İşyeri Fiyatları

TOKİ tarafından satılan işyerlerine ilişkin ortalama olarak bir fiyat vermekte fayda var. İşyeri satışlarında da kurum tarafından önemsenen konu; işyerinin büyüklüğü, sahip olduğu konum, bulunduğu bölgedir. Buna göre İstanbul harici olarak 60 bin TL’den başlayan işyeri fiyatları, sahip olduğu özelliklere göre 390 bin TL’ye kadar ulaşabilmektedir. Uygulanan KDV oranı ise %18 olurken 180 ay vadeli olarak işyeri sahibi olmak artık mümkün olacaktır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.