TOKİ ile İstanbul’da Ev Sahibi Olmak İçin Son 3 Gün!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından İstanbul Avrupa Yakası’nda yer alan Silivri’de toplamda bin 356 adet konut üretimi gerçekleştiriliyor. Söz konusu proje başvuru sürecinde olurken, bu proje ile İstanbul’dan ev sahibi olmak isteyen alt ve orta gelir grubu aileler için 3 gün sonra başvurular sona eriyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul’da 700 TL taksit ile ev sahibi olabilme fırsatı sunuyor. TOKİ Silivri Projesi ile alt gelir grubunda yer alan aileler için 934 adet, orta gelir grubunda yer alan aileler için 422 adet konut inşa ediliyor.

Kura Çekilişi 3 Gün Sonra Gerçekleştirilecek

Bahsi geçen bu TOKİ Silivri Projesi’nde alt gelir için ayrılan bu daireler iki oda bir salon, orta gelir için ayrılan daireler ise üç oda bir salon şeklinde tasarlanırken, bu konutlar adına kura çekilişi ise 3 gün sonra yapılacak.

Dar gelir grubu için tahsis edilen 934 adet konutun büyüklüğü 76,05 metrekareden başlayarak 98,36 metre kareye kadar yükselirken, orta gelirli aileler için tahsis edilen 422 adet konutun büyüklüğü ise 106,01 metrekareden başlayarak 129,19 metrekareye kadar yükseliyor.

Öte yandan 3 gün sonra sahiplerini bulacak olan dar gelirliler için tahsis edilen konutlardan en ucuz olanı 198 bin TL’den başlarken, orta gelirliler için tahsis edilen en ucuz konutun fiyatı ise 285 bin TL’den başlangıç gösteriyor. Bir konut için ödenecek olan minimum taksit tutarı ise 700 TL olarak belirleniyor.

Projeye Yoğun Talep Toplanıyor

Konu ile alakalı bir takım açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Ergün Turan, konut üretimi gerçekleştirilen dar ve orta gelirli aileler tarafından yoğun talep toplandığını, TOKİ Silivri Projesi için de şimdiye dek 20 bin 639 adet başvuru alındığını anlattı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.