TOKİ Dar Gelirli Aileleri ev Sahibi Yapmaya Devam Ediyor!

Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi olma hayallerine kavuşturmaya devam eden Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 2018 yılının başından Temmuz ayına kadar olan süreçte 24 bin 232 konut için ihaleye çıktı.

Dar ve orta gelirli aileleri konut sahibi yapmak üzere çalışmalar yürüten Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye genelinde konut üretimi gerçekleştirmeye devam ediyor.

TOKİ Kendine Yeni Bir Felsefe Edindi

2023 hedefleri kapsamında temel üretim disiplinini bundan 4 sene öncesinde yeniden bir tanım koyan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yeni felsefe olarak “yüksek kalite, mahalle yükü, yerellik ve yatay mimari yaklaşımı esas alan az katlı konut üretimi”ni edindi.

2014 yılı itibari ile projelerde yeni üretim modeli hazırlayan TOKİ, az katlı konut felsefesi ile yeni konut üretimi gerçekleştirmeye devam ediyor.

7 Ayda Binlerce Konut İçin Çalışmalar Yürütüldü

2018 yılının Ocak – Temmuz döneminde sürdürülebilir çevre ve yaşam alanı prensibi doğrultusunda 30 bin 410 adet konut satışı, 24 bin 232 adet konut için ihale ve 23 bin 997 adet konut için ise teslim töreni düzenledi.

Az katlı sosyal konut projelerinde, konut sahiplerinin ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına sosyal donatı alanlarına da büyük önem gösteriliyor. Projelerde yaşamını sürdüren hemen hemen her yaş grubundan vatandaşın oyun parklarından spor salonlarına, alışveriş noktalarından ibadethanelere varana kadar pek çok ihtiyaca cevap verebilecek nitelikte tesis ve altyapılara yer veriliyor. Böylelikle oldukça güvenli yaşam alanlarının yanı sıra beklentileri karşılayan, sosyalleşme yolunda bir zemin oluşturan ve dinamik yaşam alanları kurulması hedefleniyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.