TOKİ Bursa Emeklilere Ev Projeleri, Şartları ve Çekiliş Tarihleri

TOKİ Bursa Emeklilere Ev Projeleri

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, Türkiye’de konut üretimi gerçekleştiren ve kamu bünyesinde faaliyet gösteren bir kuruluştur. Kurulduğu günden bugüne kadar pek çok konut projesi inşa eden Toplu Konut İdaresi, bu projelerdeki TOKİ evleri sayesinde dar ve orta gelirli ailelere uygun fiyatlarla konforlu bir yaşam imkanı sağlamaktadır. Türkiye’nin hemen hemen her köşesinde çeşitli amaçlar doğrultusunda konut üretimlerine imza atarken, bu kapsamda 2020 TOKİ Bursa Emeklilere Ev kampanyaları da düzenlemekte ve Bursa’da yaşamını sürdüren emekli vatandaşlara ilk defa ev sahibi olabilme fırsatı sunmaktadır.

2020 TOKİ Bursa Emeklilere Ev Projeleri

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa’da hayata geçirmiş olduğu konut projelerinden zaman zaman TOKİ Bursa Emeklilere Ev kampanyaları düzenleyerek, emeklilere kendi evlerinde yaşama imkanı sunmaktadır. Hayata geçirmiş olduğu her projesindeki konutların belli bir bölümünün emeklilere özel olarak tahsis eden TOKİ, bazı zamanlarda da sırf emeklilere özel olarak projeler de inşa etmektedir.

Türkiye genelinde hemen hemen her sene 15 bin civarında emekli konutlarını hak sahiplerine teslim eden TOKİ, bu kapsamda Bu yıl Bursa’da binlerce konut inşa ederek hak sahiplerini belirledi. TOKİ Bursa Emeklilere Ev projelerine örnek gösterilecek olursa; bu yıl TOKİ tarafından Emekliye İkinci Bahar kampanyası dahilinde Nilüfer ilçesinde bin 201 adet emekli projesi hayata geçirilmiştir.

2020 TOKİ Emekli Ev Alma Şartları

TOKİ, dar ve orta gelirli ailelerin konut sahibi olabilmesi adına bazı şartlar ararken, emekliler için de 2020 TOKİ ev şartları aramaktadır. Öncelikle emekli projesine başvuruda bulunacak olan kişinin;

  • TC. vatandaşı olmasına,
  • Bursa’da ve proje ilçesinde en az 1 yıldır ikamet ediyor olmasına,
  • TOKİ’den daha önce konut almamış olmasına ve kredi başvurusunda bulunmamış olmasına bakılmaktadır.

Bunun ile beraber;

  • Kendisine, eşine ya da çocuklarından birine ait bir müstakil konutun bulunmaması,
  • Aylık hane gelirinin maksimum 3.200 TL olması,
  • Başvuru sahibinin herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli olması,
  • Eşlerden her ikisinin de emekli olması halinde yalnızca birinin başvuruda bulunması, 2020 TOKİ ev şartları arasında yer almaktadır.

2020 TOKİ Bursa Emeklilere Konut Projeleri için Çekiliş Tarihleri

Kurumun resmi internet sitesinden elde edilen bilgilere göre, hali hazırda 2020 TOKİ Bursa başvuru için herhangi bir proje bulunmamaktadır. Bu doğrultuda emekli olan vatandaşların 2020 TOKİ başvuru işlemlerini gerçekleştirebilmesi için İdarenin resmi internet sitesi üzerinden başvuru tarihlerini takip etmesi gerekmektedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.