TOKİ Başkanı Ergün Turan’dan Konutta Balon Yorumu!

toki-baskani-ergun-turandan-konutta-balon-yorumu

TOKİ Başkanı Ergün Turan, kendileri tarafından üretilen segmentte bulunan bütün konutları sattıklarını, bu sebeple balon bir satıştan bahsedilemeyeceğini söyledi.

Fazla Arzdan Dolayı Bazı Sıkıntılar Yaşanıyor

TOKİ Başkanı Ergün Turan yaptığı açıklamada konutta balon iddialarını cevapladı. Ergün Turan, kendilerinin ürettiği segmentteki tüm konutların satıldığını, bu yüzden balondan söz edilemeyeceğini, fakat bazı segmentlerde arzın çok fazla olmasından dolayı sıkıntıların ortaya çıkabildiğini açıkladı.

TOKİ Ürettiği Bütün Konutları Satıyor

Kısa adı TOKİ olan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan, konut sektörü ile ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Konut sektöründe sık sorulan sorulara cevap veren Turan, konutta balon iddialarına da detaylı cevaplar vererek TOKİ tarafından üretilen segmentte yer alan konutların tamamını sattıklarını, bu yüzden balon bir satıştan söz etmenin doğru olmayacağını, ancak konut sektöründe bazı segmentlerde yapılan konutların sayılarının çok olmasından dolayı sıkıntılar doğabildiğini söyledi.

İstanbul’daki Sosyal Konut Talebine Yetişemiyoruz

Özel sektör tarafından üretilen markalı konut projelerinde bazı dönemlerde belirli segmentlerde arzın çok olmasından dolayı sıkıntıların yaşandığını, ancak TOKİ’nin ürettiği konutlarda böyle bir durumun söz konusu olmadığını, TOKİ’nin yaptığı konut çeşitlerinin hepsinin satışını sağlayabildiklerini, konut sektörünün çok güçlü olduğunu, arz fazlasından dolayı sıkıntıların yaşandığı segmentlerin de zaman içinde kendini regüle edebildiğini, TOKİ olarak İstanbul’da talep edilen sosyal konut projelerine yetişmekte zorlandıklarını, bu şehirde 2018 yılında 3.500 – 4.000 adet civarında sosyal konut üretileceğini de belirtti.

Banka Faizleri Yüzde 1’in Altına İnmeli

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan yaptığı açıklamada son günlerin gündeminde önemli yer tutan banka faizleri ile ilgili de bazı açıklamalarda bulundu. Ergün Turan, banka faiz oranlarının kesinlikle yüzde 1’in altına çekilmesi gerektiğini, ekonomilerde herkes zorlanırken bankaların karı artıyorsa bunun ortada bir problemin olduğunu işaret ettiğini de sözlerine ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.