TOKİ Başkanı Açıkladı! 240 Ay Taksitle Konut İmkanı!

toki-baskani-acikladi-240-ay-taksitle-konut-imkani

TOKİ Başkanı Ergün Turan Gaziantep’e giderek şehit ve gazi aileleri için yapılan toplu konut projesinde incelemeler yaptı.

Kendi Oturmadığımız Evi Teslim Almıyoruz

Kısa adı TOKİ olan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan Gaziantep’e gitti ve şehit aileleri ve gazi ailelerine yönelik olarak yapılan toplu konut projesinde incelemeler yaptı. Ergün Turan, TOKİ olarak öncelikle kaliteye önem verdiklerini, kalite prensibini benimsediklerini, ilkelerinin kendi oturamayacakları evleri teslim almamak olduğunu söyledi.

Gaziantep’te 21 Bin Adet Konut Yaptık

Yaklaşık olarak bir yıl önce inşaatına başlanan Gaziantep’teki şehit ve gazi ailelerine yönelik projedeki örnek daireleri inceleyen TOKİ Başkanı Ergün Turan, çeşitli eksiklikler tespit etti ve bunların giderilmesini istedi. Turan, projedeki örnek dairelerde yaptığı incelemelerden sonra gazetecilere açıklama yaptı. Ergün Turan açıklamasında TOKİ’nin en çok proje gerçekleştirdiği şehirlerden birinin Gaziantep olduğunu, şehirde yaptıkları konut sayısının yaklaşık 21 bin adet olduğunu, Gaziantep’teki Kuzey Şehir adlı projenin Türkiye’ye örnek olacak nitelikte bir proje olduğunu, ayrıca Mavikent adlı projenin de çok özel olduğunu, bu projenin şehit ve gazi aileleri için yapıldığını belirtti.

643 Konut Şehit ve Gazi Ailelerine Verilecek

Mavikent projesinin TOKİ ve Şahinbey Belediyesi’nin işbirliğinde gerçekleştiğini de söyleyen Başkan Ergün Turan, şehir genelinde yaşayan şehit aileleri ve gazi aileleri için yapılmış olan bu projenin çok özel olduğunu, kendileri tarafından yakından takip edildiğini, konutların yanı sıra sosyal alanların da proje kapsamında yer aldığını, toplam 643 adet konut olduğunu, bu konutların hepsinin şehit ve gazi ailelerine verileceğini, şehit ya da gazi eşi tarafından daha önce konut hakkı kullanılmış olsa da anne babalarına cazip imkanlar tanınacağını da söyledi.

240 Ay Taksitle Konut İmkanı

Şehit ailelerinin ve gazilerin devlete emanet olduğunu vurgulayan TOKİ Başkanı, kurumsal anlamda da bu emanete sahip çıktıklarını, satın alınan konutların 240 ay taksitli şekilde ödeneceğini, devlet tarafından bu kişilere her türlü desteğin sağlandığını, ilk defa konut alanlara sıfır faiz uygulanacağını, daha önce bu fırsattan yararlananlara da düşük faizle konut verileceğini de bildirdi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.