TOKİ Antalya’ya Adeta Çıkarma Yaptı!

Türkiye genelinde ucuz konut üretimi çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Antalya Akseki’de 409 adet konutun üretimini gerçekleştirdi.

Akseki’de 409 Adet Konut İnşa Edildi

Konu ile alakalı olarak bazı yazılı açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Antalya’nın Akseki ilçesinde, geleneksel mimari niteliklere rastlanılan, yeşilliklerin ön planda tutulduğu ve sosyal donatılar ile süslenen 409 konutluk bir projenin hayata geçirildiğini ifade etti. Konuya ilişkin bazı basın mensupları tarafından yapılan haberlere göre, Antalya’da hayat geçirilen bu projedeki konutların insan odaklı olarak tasarlanıp inşa edildiğini dile getiren Ergün Turan, 26 blok halinde yükselen konutların iki oda bir salon ve üç oda bir salon daire tipi ile hazırlandığını aktardı. Öte yandan 57 bin 590 metrekare büyüklüğüne sahip bir arazi üzerinde inşa edilen 409 adet konutun yanı sıra, 150 kişi kapasiteli camiye, 4 adet iş yerine ve bir bölümü engelliler adına hazırlanmış olan 225 araç kapasitene sahip otoparka yer verildiğin de açıklamalarına ekledi.

Söz konusu bu açıklamalarında, TOKİ olarak Akseki bölgesinde yeni bir yerleşim alanı oluşturmuş olduklarını dile getiren Başkan Turan, bu projenin turizm sektörü çalışanlarının beklentilerini karşılayacak nitelikte olduğunu, kent kimliği ile merkezi özelliklere bağlı olan bir proje olduğunu anlattı.

Projede Yöresel Mimari Korundu

Öte yandan projeye ilişkin elde edilen bilgilere göre, Antalya’nın Akseki ilçesi girişinde çam ormanlarının önünde yer alan vadi üzerinde hayat bulan bu projede, konutların tasarımında geleneksel mimari bozulmadı. Ahşap dokunun muhafaza edildiği, üç katlı, kat silmeleri ve payandalar türünden yöresel mimari niteliklerine sahip olan bloklar inşa edildi. İnşaat çalışmaları, Akseki’de sıvı kullanılmadan inşa edilen cumbalı ve payandalı biçimde yapılan düğmeli evleri esas alınarak gerçekleştirildi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.