TOKİ AKM İhalesini Temmuz Ayına Kadar Gerçekleştirecek!

TOKİ Başkanı Ergün Turan konuya ilişkin bir takım açıklamalarda bulunarak, AKM Projesi için çıkılacak olan ihalenin 2 ay içerisinde gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Önümüzdeki yıl itibari ile açıklanması planlanan yeni Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Projesi’nin hazırlık çalışmalarında sona yaklaşıldı. Yıkım çalışmaları bitirilmek üzere olan eski AKM binası, Mimar Murat Tabanlıoğlu’nun gerçekleştirmiş olduğu projesi ile 2 bin 500 kişilik opera salonu, konser salonu, tiyatro salonları, kütüphaneler, restoran ve kafeleri ile beraber karma bir kültür kompleksi haline getirilmiş olacak. Bahsi geçen bu yeni AKM Projesi’nin ihalesi ise, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) öncülüğünde gerçekleştirilecek.

Söz konusu açıklamalarında projenin neredeyse tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Ergün Turan, TOKİ olarak ihale hazırlıklarına başlamış olduklarını belirtti.

TOKİ  Başka Önemli Projelerde de Paydaş

Yeni AKM binasının yeni Cumhuriyet bugünden gelecek nesillere aktarılacak en önemli eser niteliğine sahip olması ile dünya üzerinde örnek bir proje olacağına dikkat çeken TOKİ Başkanı Turan, Kanal İstanbul Projesi’nde de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın planlama ve arazi düzenleme açısından önemli bir paydaş olduğuna vurgu yaptı. Bir senaryonun mevcut olduğunu, hali hazırda devletin çeşitli kademelerinde yüzlerce görevlinin söz konusu proje için çalışmalar yürüttüğünü de anlatan Turan, ayrıca yabancı yatırımcıların bu dev projeye büyük oranda ilgi gösterdiğini söyledi.

Açıklamalarında TOKİ’nin projelerine de değinen Başkan Ergün Turan, Gaziantep’te örnek bir kent kurulması hedefi doğrultusunda Kuzey Kent Projesi’nde 50 bin konuta yer verileceğini, İstanbul Kayaşehir’de 1,5 milyon metrekarelik arazinin TOKİ Park yapılacağını ve yine Ataköy’de mevcut bulunan 60 bin metrekarelik arazinin de park haline getirilebilmesi adına Cumhurbaşkanı ile görüşme gerçekleştirildiğini ve projenin hoşnutlukla karşılandığını anlattı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.