TOKİ Açık Arttırması Nasıl Yapılıyor?

TOKİ Açık Arttırması Nasıl Yapılıyor

Bütçeleri elvermediğinden dolayı çoğu kesim, konut sahibi olma imkânı bulamıyor. Özellikle bu durum alt ve orta gelirli kişilerin en büyük sorunlarından biri olarak ön plana çıkıyor. Zaten zor olan hayat şartlarına birde düşük gelirle kira giderleri eklenince, olay iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Bu tarz zorlu dönemlerde vatandaşların yardımına koşan TOKİ, vatandaşların daha memnun edici şartlar içinde, ev sahibi olmasına imkân tanıyor. TOKİ konutları ise, kura ile birlikte satılıyor. Bu şekilde başvuruda bulunan kişiler arasından yapılan bir kura ile, hak sahipleri belirlenmiş oluyor. Konut sayısından daha az başvuru bulunuyorsa, bu zamanlarda kura çekilmeden başvuru sahiplerinin hepsine konut hakkı verilmiş oluyor. Başvuru sahiplerinin konut satın alması ve konut seçme önceliği ise, başvuru sırasına göre yapılmış oluyor.

Bunun yanında TOKİ satış yöntemleri sadece bununla sınırlı değil. Bazı ek yöntemler üzerinden de bu evlerin satışı düzenli olarak yapılmaya devam ediyor. Kuralı satış, açık arttırma yöntemiyle konut satışı, alt ve orta gelir grubu için konut satışı, özel durumlara sahip olanlara yönelik konut satışı gibi pek çok satış kategorisi bulunuyor.

TOKİ Açık Arttırma

TOKİ konutlarının satışı sırasında tercih edilen diğer yöntemlerden biride açık arttırma yöntemidir. Bu türde ise kamu yararını gözeterek konut satışına başlanmış olunur. İdare tarafından kaynak geliştirmek amacıyla belirli projelerde yapılmış olan satış türüdür. Özellikle prestijli ve il bazında olan projeler tercih edilir. Aynı zamanda alanda bulunan işyerlerinin satışı da açık arttırma üzerinden satışa çıkabilir.

Diğer TOKİ Satış Yöntemleri

TOKİ açık arttırma yönteminin yanında daha yaygın olarak sürmekte olan konut satış yöntemleri de bulunuyor. İlk yöntem kura yöntemi olurken, bu yöntemde daha çok alt ve orta gelirli kişiler hedeflenmiş durumdadır. Bu sayede uygun ödeme koşulları üzerinden kura aracılığıyla binlerce kişinin ev sahibi olması sağlanabilir. Çok yüksek bir talebe ulaşan TOKİ konutları için bu yöntem oldukça adil bir sonuç ortaya çıkarmaktadır. Öte yandan kura ile satış yönteminde bazı kişilere öncelik verilerek, bunların kurada şansının yüksek olması sağlanır.

Buna ek olarak açık satış yöntemi üzerinden, kuradan kalan konutların satışı da yapılıyor. Bunun için konut niteliği ve fiyatlarına uygun olarak bir seçim yapılmış oluyor. Konut almak için hak sahibi olan kişiler ise, daha sonradan TOKİ resmî sitesinde ilan edilerek bu şekilde duyurulmaktadır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.