TOKİ 6 Bin Konutunu Satıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Türkiye geneline dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olma hayalini gerçekleştirebilmek üzere üretmiş olduğu 6 bin 256 adet konutunu satışa çıkardı.

Türkiye genelinde pek çok yerde konut projeleri hayata geçirmeye devam eden Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 2018 yılı içerisinde ağırlıklı olarak dar gelirli aileleri ev sahibi yapmaya odaklandı. Bir takım yayın organlarında, konu ile alakalı olarak yapılan haberlere göre, pek çok şehirde konutlarını satışa çıkaran TOKİ, aylık yalnızca 185 TL ödeme ile konut sahibi olma imkanı tanıyor.

Konutlar 55 Bin TL’den Başlıyor

TOKİ’nin satışa çıkarmış olduğu söz konusu bu 6 bin 256 adet konutun fiyatları 55 bin 681 TL’den başlangıç gösteriyor. Emekli ve alt gelir grubu için üretilen bu konutlara sahip olmak için ödemesi gereken peşinat ise yalnızca 10 bin TL.

Şuanda satışta olan bu konutlar için, konut projesinin bulunduğu bölgedeki Ziraat Bankası ya da Halkbank’a müracaat etmek gerekiyor. TOKİ Konutlarının satış işlemleri söz konusu bu bankalar vasıtası ile yapılıyor. TOKİ Konutlarından ev sahibi olabilmek için projenin olduğu il ve ilçelerde yer alan söz konusu bu bankaların şubelerine müracaat edilebiliyor. Konutun özelliği ve bulunduğu şehre göre müracaat koşulları da değişiklik gösterebiliyor. Ayrıca konut için başvuruda bulunacak olan kişiden o bölgede minimum 1 sene ikamet şartına da bakılıyor.

Konutların Satışa Çıkarıldığı Bazı İller

Satışa çıkarılan 6 bin 256 adet konutun bulunduğu bazı iller ise; Adana Yüreğir’de 187 adet, Ankara Sincan 621 adet, Elazığ Merkez’de 363 adet, Hatay İskenderun Düğünyurdu’nda 487 adet, Kırıkkale Merkez’de 352 adet, Yozgat Merkez’de 197 adet, Şanlıurfa Viranşehir 1. Etap’ta 158 adet, Sakarya Sapanca’da 127 adet, Kayseri İncesu Saraycık’da 118 adet konuttur.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.