TOKİ, 5 Bin 746 Konutluk Projesine Start Verdi!

TOKİ Başkanı Ergün Turan konu ile alakalı bir takım açıklamalarda bulundu. Söz konusu açıklamalarında Turan, terör mağduru olan bölge halkının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak Diyarbakır’da bir takım planlamalar gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından terör sebebiyle ağır darbe alan doğu illerinden Diyarbakır’da, toplamda 5 bin 746 adet konut üretimi ile beraber Sur İçkale Vadisi’nde de çevrenin tertip ve düzeni ile peyzaj adına faaliyetleri yürütülerek, kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasına olanak tanındı.

Konutların Kalan Kısmı Bahar Aylarında Tamamlanacak

Açıklamalarında, terörden ötürü evleri hasar gören bölge halkının daha güzel ve daha sağlıklı evlerde yaşamlarını sürdürebilmeleri adına ellerini taşın altına koyduklarına dikkat çeken TOKİ Başkanı Ergün Turan, Diyarbakır’da 5 bin 746 adet konut için inşaat çalışmalarına start verdiklerini, söz konusu konutların bir bölümünün tamamlanıp hak sahiplerine teslim edildiğini, ilkbaharda da kalan bölümünün tamamlanıp teslim edileceğini ifade etti.

TOKİ tarafından Diyarbakır’da konut inşasının yanında Suriçi’nin tarihine zarar vermeden kültürel mirasa uygun yeni bir yaşam alanı da inşa edildiğini dile getiren Başkan Turan, Suriçi’nin modern bir görünüme kavuşacağını, açık alan düzenlemelerinde proje kimlik ve özellikleri ile uyumlu olan malzeme ve sosyal donatılar yer aldığını anlattı.

Yeni Yaşam Alanında Tarihi Dokuya Zarar Verilmedi

Öte yandan bölgedeki peyzaj çalışmalarında da yörenin tarihi değerlerini ön planda tuttuklarını belirten TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, bölgenin 9 bin yıllık bir tarihe sahip olduğunu, şehrin en karakteristik yapılarından biri olan Hz. Süleyman Camii ile Sahabeler Türbesi’nin tasarım bakımından kentin odak noktası haline getirdiklerini de açıklamalarına ekledi.

Diyarbakır’da hayata geçirilen diğer  projelerden de bahseden Ergün Turan, Diyarbakır Yeni Dördüncü Oto Tamirciler ve Küçük Sanayi Sitesi Projesi sayesinde bölgede 4 bin 500 kişiye ek istihdam sağlanacağını, öte yandan UEFA ve FIFA standartlarından inşa edilen Diyarbakır Stadı’nın da son aşamaya geldiğini ifade etti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.