TOKİ 2018’in İlk 6 Ayında Yaklaşık 21 Bin Konutun İhalesini Gerçekleştirdi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Mehmet Ergün Turan, konu ile alakalı bir takım açıklamalarda bulundu. Turan tarafından yapılan bu açıklamaya göre TOKİ 2018 yılının ilk 6 aylık süre zarfında toplamda 20 bin 973 adet konut için ihale gerçekleştirdi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan konuya ilişkin bir takım açıklamalarda bulunarak, içerisinde bulunduğumuz yılın Ocak – Haziran döneminde toplamda 20 bin 973 adet konut adına ihaleye çıkıldığını dile getirdi. Bunun ile beraber Temmuz – Ağustos dönemlerinde de yaklaşık olarak 2 bin 241 adet konut için 11 ihale daha gerçekleştirileceğini dile getiren Ergün Turan, bu sayede totalde 23 bin 214 konutun ihale edilmiş olacağını ekledi.

600 Şantiye’de Çalışmalar Devam Ediyor

Konu ile alakalı olarak bir takım basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan söz konusu bu açıklamalarını yazılı bir şekilde gerçekleştirdi. Üstelik bu açıklamalarında, TOKİ olarak ülkenin her bir ilinde yaklaşık 600 adet inşaat şantiyesinde konut üretimi ve projeler hayata geçirilmeye devam edildiğini söyledi.

İhale Edilen Konut Sayısı 23 Bine Çıkacak

Piyasa şartlarında ev sahibi olması zor olan dar ve orta gelirli aileler adına ucuz konut üreterek dost eli ile hizmet vermeye devam ettiklerini ifade eden Ergün Turan, bu iki ay içerisinde 11 ihaleye daha çıkılacağını, bu sayede ihale edilen konut sayısının 23 bin 214’e ulaşacağını anlattı.

Söz konusu açıklamalarında Marmara Bölgesi’nde konut üretimine devam ettiklerini anlatan TOKİ Başkanı Turan, yeni dönemde İstanbul’da oldukça yoğun çalışmalar yürütüldüğünü, 2016 yılından bu yana kentte toplam 3 bin 853 adet konutu sahiplerine teslim ettiklerini ve bu yıl da 2 bin 2 bin 330 konutu hale ettiklerini açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.