Teknoloji İnsan Hayatını Zorlaştırıyor!

Teknolojik ürünler; elimizde ki inç inç telefonlar, Duvarda ki kocaman ekran, Artık kablosu bile olmayan joystickler neler yok ki hepsi var ulaşılabilir seviyelerde her bütçeye ve her keseye göre teknolojik ürünler hayatımızın için de

Peki teknolojik ürünler insan hayatını zorlaştı mı?

İnsana hayatı değil ama insanlar zorlaştı tembelleşti diyebiliriz artık sokak adları yerine harita programlarına bakıyoruz, yada sözlüklerde kelime aramak yerine telefona soruyoruz zahmet ettirmeden söylüyor bize. Teknoloji ve teknolojik ürünler aslında hayatımızı kolaylaştırdığı kadar bizi onlara bağımlı hale getiriyor, evden çıktığınızı düşünü kaç ekrana kaç kez bakıyorsunuz bir yere gidene kadar. Şehir kartı yükleme ekranı, trene kaç dakika kaldı ekranı, yolu kaybettim telefona sorayım söylesin, aracınız varsa aracın GPS ekranı gibi uzar gider liste, ya onlarsız kalırsak bir maili kağıda elle yazıp, zarflayıp pullayıp gönderdiğinizi düşünün daha yazarken yordu aslında. Peki bu gelişmeler hayatımıza getirdiklerinin yanında neleri götürüyor?

Çeşitli iddialar var doktorlara göre hepimizin baş parmaklarında zaman içinde sinir sıkışması olacak, gözlerimizi yorulacak gibi bunlar uzun vadeli tahminler, ama bir gerçek var teknoloji hayatımızın her alanına ve her noktasında kolaylıklar sağlıyor, hayatımızı zorlaştıran kısımları da var neler peki bu kısımlar bir bakalım;

Her türlü bağımlılık kötüdür teknolojisiz insanlıkla baş başa kalmayı unuttuk Z kuşağı kimseye ihtiyaç duymadan sadece ekranlar üzerinden yaşayabilecek bir kuşak oluyor, çocuklarımızın kontrolü zorlaşıyor eskiden oda cezası verdiğiniz çocukların odalarında şimdi en az iki tane dış dünyaya açılan pencere var.

Tabi teknolojinin kolaylaştırdıkları arasında hırsızlıklarda var artık sokakta gezerken cüzdanımıza dikkat ettiğimiz gibi kullandığımız her ekranda girdiğimiz verilere de dikkat etmemiz gerekiyor. Kendimiz saklamamız zorlandı mesela bir yere veri girdiğiniz de verileri 3-4 büyük dünya şirketinden birisine emanet ediyorsunuz demektir.

Teknoloji herkesin işini kolaylaştırıyor iyilerin de kötülerin de…

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.