Teknoloji İlerliyor, İstihdam Azalıyor!

Teknoloji İlerliyor, İstihdam Azalıyor!

Almanya’da ilerleyen 5 yıllık dönem içinde 3,4 milyon kişinin işini kaybedebileceği hakkında açıklama yapıldı.

Frankfurter Allgemeine Zeitung, Bilişim Sanayicileri Federasyonu Bitkom’a ilişkin haber yayımladı. Yayımlanan habere göre Almanya ilerleyen 5 yılık dönemde çok sayıda vatandaş işini kaybedebilir öngörüsünde bulunuldu.

Yapılan haberde, hem robotlar hem de algoritmaların tüm işleri tek başına yapabileceği ile ilgili konuya değinildi. Bunun takibinde de Almanya’nın yeni istihdam ile sosyal politika formülleri kapsamında hazırlık aşamasında bulunmaları gerektiği üzerinde tartışıldı.

Teknoloji İlerliyor, İşçi Çıkarımları Artıyor!

Şuanda ortalama olarak Almanya’da sigorta olarak istihdam eden kişi sayısı 33 milyon. Bu kadar yapılacak hesaba katıldığı zaman Almanya ekonomisinde 10 kişiden 1 vatandaş işini kaybedebilir anlamı çıkmaktadır. Yayımlanan haberde 20’den fazla çalışanı olan her şirketten 1 tanesinin teknolojinin gelişmesi ile birlikte dijitalleşme meydana geldiğinden dolayı, bu şirketlerin kapanma ihtimallerinin yüksek olduğu, hatta bunun yüksek bir olasılık olduğu kanısına varıldı.

İstihdam Yüzde 90 Azaldı!

Bitkom’a göre ise 1990’lı senelerde 200 binden çalışanı bünyesinde istihdam eden telekomünikasyon şirketleri, yaşadığımız dönemde sadece 20 bin tane istihdam kapısı açıyor. Bunun sonucunda da istihdam yüzde 90 oranında düşüş yaşamış oluyor.

Yayımlanan habere göre bu durumdan etkilenen başka sektörlerde mevcut. Bunlardan bazıları ise şu şekilde; Bankacılık, Kimya, Sigorta ve İlaç. Bunların yanı sıra 20 yıl sonra öngörülen bir diğer konu ise şuanda yapılmakta olan bazı mesleklerin 20 yıl sonra olmayacak olması.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.