Teknoloji Harcamaları Artacak!

Teknoloji Harcamaları Artacak!

6 Şubat 2018 Salı günü Microsoft Türkiye İstanbul ofisinde 2018 International Data Corporation (IDC) Türkiye Öngörüleri etkinliği yapıldı.

Etkinlikte paylaşılan rapor incelendiği zaman, bu sene içerisinde ülkemizdeki olan Bilgi ve İletişim Teknolojileri’ndeki (BIT) yapılacak olan tüm harcamaların toplam büyüklüğünde artış meydana geleceği, bu rakamın 22,52 milyar dolar değerine kadar çıkacağı açıklandı.

Kansu: Zihniyet Değişimine İhtiyaç Var

Etkinlikte açıklamalarda bulunan Microsoft’un Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, geleceğin teknolojilerine yön gösterecek temsilciler ile bir arada bulunduğu için çok mutlu olduğunu, yeni bir teknoloji çağında bulunduğumuzu,  bunu daha da artıracak zihniyet değişimine  ihtiyaç olduğunu, bu ihtiyacın da her geçen artış gösterdiğini söyledi. Teknoloji sektöründe yetenekli olan, yenilikçi liderlere duyulan ihtiyaç kapsamında en son olarak Davos’u gündem konusu olduğunu söyleyen Kansu, dijital dönüşümdeki zihniyet değişiminin üst yönetimin inovasyonu bir kurum kültürü olarak benimsenmesi ile start verildiğini söyledi.

Konuya bu taraftan bakıldığı zaman hem yatırımları hem de yapılan çalışmalar kapsamında örnek teşkil eden IDC Danışma Kurulu üyeleri ile beraber olmaktan son derece mutlu olduğunu söyleyen Kansu, Türkiye’nin geleceğine şekil veren, yönünü çizen projelerin kendilerine heyecan verdiğini, Microsoft olarak da bunun gibi çalışmaları çok önemli gördüklerini söyledi.

Çizmecioğulları: Meta Ülkeleri Arasında En İyisi Türkiye

Açıklamalarına yer verilen IDC Türkiye Ülke Direktörü Nevin Çizmecioğulları ise, son zamanlarda ülkemizdeki BİT sektörünün önemli oranda yeniden şekil almaya başladığını, bunun bu sene içinde de devam edeceğini, ülkemizdeki şirketlerin yarısından çoğunun dijital dönüşümde çalışmalarda bulunduğunu, META bölgesinde en ileride olan ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Finans, üretim ve perakende sektörlerinin liderliğinde süren dönüşüm projeleri ile birlikte müşterilere çok daha iyi deneyimler sunma, maliyetlerde düşüş yaşanması, uluslararası piyasalarda rekabet gücünün kazanılmasının ana gündem konularından biri olduğunu söyleyen Çizmecioğulları, IDV’nin bu sene için de Türkiye’nin BT pazarında 10,8 milyar dolar değerindeki büyüklüğe ulaşmasını beklediğini söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.