Tasarruf Esaslı Sektör Büyümesini Sürdürüyor!

Türkiye ekonomisinin en kritik yapı taşlarından olan gayrimenkul sektörü, tasarrufa dayalı büyümesini, hedefleri doğrultusunda sürdürüyor.

Sektör farklı bir deneyim kazandıran tasarrufa dayalı gayrimenkul, 2017 yılını yüzde 40 oranında büyüme ile tamamlayacak. Sektörün öncü isimlerinden Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi tarafından konu ile alakalı olarak yapılan açıklamada, 2017 yılının yüzde 100 oranın bir büyüme ile tamamlayacaklarını ifade ederek, yılı sonu itibari ile 26 adet ofiste 500 civarında aileye teslimat gerçekleştirildiğini aktardı.

Yıl Sonunda Toplam 2 Milyon Konut Satılmış Olacak

Ülke ekonomisi için büyük önem taşıyan sektör 2017 yılının başından Kasım ayına kadar olan dönemde, 2016 yılını aynı dönemine kıyasla yüzde 10 oranında büyüme kaydettiği, 2016 yılında 1 milyon 341 bin civarında ikinci el konut yeni sahiplerine teslim edilirken, 2017 yılında ise bu rakamın yıl sonu itibari ile 1 milyon 500 bine, kentsel dönüşüm projeleri sayesinde de konut satışının toplamda 2 milyon civarına çıkacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan açıklamalarında, sektöre farklı bir soluk getiren tasarrufa dayalı gayrimenkul sektöründe söz konusu olan yılı yüzde 100 oranında rekor bir büyüme ile tamamlamayı planladıklarına dikkat çeken Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, içerisinde bulunduğumuz yıl için koymuş oldukları hedefin ise 25 adet yeni şubeyi daha bünyelerine katarak toplamda 51 adet şube ile ülke genelinde hizmet vermek olduğunu belirtti.

Yılın sonunda 6 bin müşteriyi daha tasarrufa dayalı sisteme katmış olduklarını ifade eden Çiftçi, içerisinde bulunduğumuz yılda da sektörün ekonomik büyümesini sürdüreceğini ve ortalama olarak yüzde 50 civarında bir büyüme gerçekleştireceği beklentisinin olduğunu da açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.