Tarsuslulara Müjde! O Proje Gerçeğe Dönüştü!

Tarsuslulara Müjde! O Proje Gerçeğe Dönüştü!

Tarsusluların yıllardır beklediği proje gerçek oluyor. Belediye şehrin en önemli projelerinden birine imza attı.

Öncesinde planları yapılan, ihalesi hazırlanan ve içerisinde ev, iş yeri ve otel yer alacak projenin imzaları atıldı. Proje’de 2 tane blok olacak. Bu bloklarda ise 4 yıldızlı otele ek olarak evler, ofisler, otopark ve mağazalar yer alacak.

Tarsuslulara Müjde!

Tarsus Belediyesi tarafından yeni bir projenin imzaları atıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, bu projeyi vatandaşların senelerdik beklediğini, bu nedenle de proje hayta geçirildiği için çok mutlu olduklarını söyledi.

Proje üzerinde toplamda 3 senedir çalıştıklarını söyleyen Can, artık çalışmalarda sona gelindiğini, imzaların atıldığını, anlaşmaya varıldığını söyledi. Proje içinde 4 yıldız konseptinde otelin olacağını açıklayan Can, bunların yanı sıra otopark, ofis, iş yeri gibi alanların da olacağını, bu projenin Çukurova’nın en büyük karma proje çalışması olacağını söyledi.

Turizm Bakanlığı Onay Verdi!

Yapılacak olan çalışmanın aynı zamanda Mersin’in en uzun binası niteliğini de taşıyacağını söyleyen Can, otelin 103 oda ile 2 bloktan oluşacağını, toplam bina kat sayısının 24 olacağını, toplamda 3 adette otopark yer alacağını söyledi. Otoparklar da dahil edildiği zaman toplamda 27 katlı bir bina olacağını söyleyen Can, projenin ilk bloğunun otel ve konut olacak şekilde planlandığını, Turizm Bakanlığı’ndan onay alındığını söyledi.

Proje için yapılacak olan ortalama maliyet tutarının 150 milyon TL olduğunu açıklayan Can, Tarsus Belediyesi’nin her zaman ve her daim ilklere liderlik yaptığını, bu proje ile de bunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Hem yerli hem de yabancı turistleri her zaman şehirlerine beklediklerini söyleyen Can, Mersin’in görülmeye değer yerlerinin olduğunu, tarihinin ve kültürünün, inanç turizminin herkesin görmesi gerektiğini söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.