Tarihi Yapılar da Depreme Karşı Güçlü Hale Getiriliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan toplamda 176 adet tarihi yapıda deprem riskini en aza indirgemek adına çalışmalar gerçekleştiriliyor.

İçlerinde Ayasofya Camisi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri ve Topkapı Sarayı gibi dev tarihi yapıların da yer aldığı toplamda 176 adet tarihi bina, depreme karşı daha güçlü hale getiriliyor. Bu doğrultuda gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde, söz konusu bu binalar bir o kadar daha yıllar meydan okuyuşunu sürdürecek.

Fatih Sultan Mehmet’ten beri Sultan Abdülmecid’e kadar olan dönemlerde toplamda 400 sene boyunca Osmanlı Devleti’nin idaresine, eğitimine ev sahipliği yapan, öte yandan sanat merkezi ve padişahların ikameti olarak da kullanılan Topkapı Sarayı, dünya üzerinde şimdiye dek yıkılmadan ayakta kalmayı başarmış en önemli tarihi yapılar arasında yer alan Ayasofya Camii, pek çok medeniyetlere şahit olan ve hatta onlara ev sahipliği yapan İstanbul Arkeoloji Müzeleri, söz konusu olan bu çalışmalar doğrultusunda daha da sağlam bir hale getirilecek.

Tarihi Binaların Bakım ve Onarımı İçin Bütçe Ayrıldı

Elde edilen bilgilere göre, Topkapı Sarayı’nın bakımı, onarımı ve tamiri adına ayrılan bütçe 300 milyon TL civarında iken, söz konusu tarihi yapıdaki 30 farklı bölüm de elden geçirilmiş oldu. Öte yandan büyük ölçüde bir restorasyon ve güçlendirme çalışmaları gerçekleştirilen Ayasofya Camii için ayrılan bütçe ise 30 milyon TL civarında oldu.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, konu ile alakalı olarak basın mensuplarına bir takım açıklamalarda bulundu.  Söz konusu açıklamalarında, İstanbul’un tarihi eser adedi ve niteliği bakımından dünyanın en zengin kentlerinden biri olduğunu belirten Yılmaz, kentteki tarihi eser adedinin 40 bin civarında olduğunu, devletin söz konusu bu eserlerin bakımını da oldukça iyi bir şekilde gerçekleştirdiğini anlattı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.