Tapusuz Ev Mağduriyetine Son! Yetkililer Çalışmalara Başladı!

Hükümet, tapusu olmayan binalar için çalışmalara başladı. Türkiye’de neredeyse 16 milyon tapusuz ev için Yapı Kayıt Belgesi verilecek.

Tapusuz Yapılara Yapı Kayıt Belgesi Verilecek

Hükümet, devlet ile ihtilafa düşen yaklaşık olarak 16 milyon civarındaki bağımlı olmayan yapının tapu problemini ortadan kaldıracak çalışmaklar için harekete geçti. Söz konusu bu binalarda yüzde 60’lık bir yer teşkil eden konut ve işyeri türünden taşınmazların imar tapusu yerine sadece arsa payı tapusu olmasından ötürü yaşanan problemlerin böylelikle önüne geçilmiş olacak. Konu ile alakalı bir takım açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Yapı Kayıt Belgesi adına yürütülen çalışmalarda ülkedeki yaklaşık 25-26 milyon dolaylarında bağımsız yapının yüzde 60’ını alakadar ettiğini, vatandaşların bahsi geçen bu yapılarını kendilerine bildirmelerinin akabinde belli bir miktar ödeme yapacaklarını belirtti.

Ayrıca açıklamalarında, bundan böyle kentsel dönüşümde kullanılan malzemeleri yüzde 100 yerli malı tercih eden belediyelere faizsiz kredi imkanı tanıyacaklarını belirten Mehmet Özhaseki, bu çalışmaların oldukça kısa bir süre içerisinde meclise sunulabileceğini ifade etti. Hali hazırda neredeyse 13 milyon yapının devlet ile ihtilaf halinde olduğunu, vatandaşlar arasında bu meselenin neredeyse 6 aydır konuşulduğunu açıklamalarına ekleyen Bakan Özhaseki, bunun nedeninin 6 aydır kendi çalışmalarının dışarıya yansıması olduğunu açıkladı.

Cüzi Bir Miktar Ödeme Yapılacak

Bahsi geçen tapu meselesinin çözümü için vatandaşların gelerek mevcut iskana, imara aykırı olduğunu belirtmesi gerektiğini dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bildirinin gerçekleştirilmesinden sonra cüzi bir miktar ödeme yapacaklarını ve böylelikle yapılarının kayıt altına alınacağını anlattı. Şu anki düzen hakkında da bilgi veren Özhaseki, belediyelerin dairelerden vergi alamadığını, arsadan emlak vergisi alındığını, vatandaşın elinde tapusu olmadığını kredi çekmek için evini ipotek gösteremediğini de anlattı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.