Tapu Randevu Alma En Kolay Nasıl?

Tapu Randevu Alma İşlemleri, Randevu Telefon Numaraları, Tapu Randevu İptal İşlemleri! Tapu Kadastro İletişim Numaraları!

Tapu, bir arazinin belli bir kısmını ya da arazi üzerindeki bağımsız bölümü sahibini resmi olarak belirleyen ve ancak Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilen oldukça önemli bir belgedir. Kamuoyunda tapu senedi olarak da bilinen tapu, daimi ve müstakil olan haklar adına da hazırlanabilmektedir. Vatandaşlar Tapu sicil Müdürlüklerinde gerçekleştirmeleri gereken işlemlerin daha hızlı ve kolay bir şekilde halledilebilmesi adına tapu randevu alma işlemini gerçekleştirmektedir. Bu sayede randevu saatinde Sicil Müdürlüğüne giden vatandaşlar, işlem sürecini en aza indirgeyebilmektedir.

Tapu Randevu Alma İşlemleri

Tapu randevu alma işlemini gerçekleştirmek isteyen bir gayrimenkul sahibi, bu işlemini Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Tapu ve Kadastro’nun resmi internet sitesinde yer alan randevu portalında randevu oluştururken, vatandaşların dikkat etmesi gereken bazı hususlar mevcut bulunmaktadır. Örneğin; randevu, tercih edileceği saat ve tarihte, vatandaşlık numarası ve Tapu Senet bilgileri göz önünde bulundurularak alınmaktadır. Vatandaşlık numarası ile Tapu Senet Bilgileri sistem tarafından kontrol edilmekte eşleşme durumuna göre sistem tarafından randevu onaylanmaktadır. Dolayısıyla tapu randevu alma işlemi gerçekleştirilirken, kişinin nüfus cüzdanı ile tapu senedini yanında bulundurması gerekmektedir.

Tapu Randevu Telefon Numarası

Tapudan alınacak olan randevu işlemleri ayrıca tapu iletişim üzerinden de gerçekleştirilebilmektedir. Bu gibi durumlarda vatandaşlara çağrı merkezi üzerinden de hizmet vermekte olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Alo 181 numaralı hat üzerinden randevu hizmetleri de sunabilmektedir. Bu durumda tapu randevu telefon numarası yalnızca 181’dir.

Tapu Randevu İptali Nasıl Yapılır?

Tapudan alınan randevular ile alakalı olarak iptal ya da güncelleme gibi her türlü işlemler, tapu iletişim ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Örneğin; daha önce oluşturulmuş olan bir tapu randevusunun iptal edilebilmesi için resmi internet sitesine giriş yapılması ve randevu sisteminin açılması gerekmektedir. Ekranda yer alan Randevu Sorgulama/İptal Et menüsüne giriş yapan tapu sahibi, cep telefonu numarası, T. C. Kimlik numarası ve ekranda yer alan güvenlik kodunu sisteme girerek, daha önce oluşturmuş olduğu randevuyu iptal edebilmektedir. Bunun dışında tapu randevu iptali Alo 181 Hattı üzerinden de gerçekleştirilebilmektedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.