Tapu İletişim Numaraları | Şikayet Hattı | Bilgi Edinme | Müşteri Hizmetleri

Vatandaşlar sahip oldukları ya da sahip olmayı düşündükleri taşınmaz mal hakkında bilgi edinebilmek ya da tapu ile alakalı gerçekleştirilecek olan işlemler hakkında bilgi alabilmek adına muhatap bulabileceği bir iletişim kanalı aramaktadır. Detaylar için...

Tapu, bir taşınmaz malın sahibini gösteren ve taşınmaza ait bilgilerin yer aldığı resmi nitelikte bir belgedir. Tapu işlemlerinde yaşanan problemleri en aza indirgemek adına devlet tarafından Türkiye genelindeki bütün arsa ve arazi gibi taşınmaz malların sınırlarının çizilmesi, değerlerinin ederine göre belirlenmesi ve bu gibi alanların hukuk bakımından bir düzene sokulması işlemine ise tapu kadastro adı verilmektedir. Vatandaşlar tapu ile alakalı bütün işlemlerini Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüklerinde ve buralara bağlı tapu dairelerinde gerçekleştirebilmektedir. Bu gibi durumlar için tapu bilgi edinme hattı üzerinden ya da yaşanan problemler ile alakalı olarak tapu şikayet hattı üzerinden de hizmet verilebilmektedir.

Tapu İletişim Numaraları

Tapu, resmi bir belge olması sebebi ile ancak devlet dairelerinde ve devlet tarafından belirlenen görevli tapu daireleri tarafından verilmektedir. Vatandaşlar görevli tapu dairelerinde taşınmaz mal üzerinde kimin mülkiyet sahibi olduğunu öğrenebilmekte, alım – satım işlemlerini gerçekleştirebilmekte ve bunun gibi tapu ile alakalı çeşitli işlemleri yerine getirebilmektedir. Tapu dairelerinde bu gibi işlemlerin gerçekleştirilebilmesi için öncelikle vatandaşların randevu alması gerekmektedir.

Tapu dairelerinden randevu alabilmek için vatandaşlara hizmet sağlayan bazı tapu iletişim numaraları mevcut bulunmaktadır. Bu numaralardan biri ALO 181 Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesindeki Tapu Çağrı Merkezi’dir. Bu numara üzerinden vatandaşlar tapu dairelerinde gerçekleştirecek oldukları işlemler için randevu alabilmektedir.

Tapu Bildi Edinme Hattı

Vatandaşlar sahip oldukları ya da sahip olmayı düşündükleri taşınmaz mal hakkında bilgi edinebilmek ya da tapu ile alakalı gerçekleştirilecek olan işlemler hakkında bilgi alabilmek adına muhatap bulabileceği bir iletişim kanalı aramaktadır. Bu doğrultuda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan bir tapu bilgi edinme hattı mevcut bulunmaktadır. Vatandaşlar 0312 413 60 00 numaralı hat üzerinden merak ettikleri konuda bilgi alabilirken, ayrıca bilgiedinme@tkgm.gov.tr e-posta adresine mail atarak da bilgi edinebilmektedir.

Tapu Şikayet Hattı

Tapu şikayet hattı, vatandaşların Tapu dairelerinde yaşamış oldukları sorunlar ya da tapuya yönelik problemler hakkında şikayette bulunabilmeleri adına kullanılmakta olan bir hattır. Bu doğrultuda Tapu Müşteri Hizmetleri olarak kabul edilen numaralardan olan ALO 181 hattından hizmet alabilen vatandaşlar ayrıca 0312 413 60 00 numaralı hat üzerinden de hizmet alabilmektedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.