Tapu Harcı Yatırılan Bankalar ve ATM’ler

Tapu Harcı Yatırılan Bankalar ve ATM’ler
Tapu Harcı Yatırılan Bankalar ve ATM’ler

Tapu harcı masrafı, bir taşınmaz malın alım – satın işlemleri esnasında her iki taraftan da tahsil edilen tapu hizmet bedeli olarak tanımlanmaktadır. Tapu harcı masrafının ödenmemesi halinde tapu ile alakalı herhangi bir işlem gerçekleştirilememektedir. Öte yandan tapu ile alakalı işlemleri gerçekleştirebilmek için önceden tapu dairesinden randevu alınması ve randevu günü – saatinde tapu dairesine gitmeden önce harcın yatırılmış olması gerekmektedir. Bu yazıdan tapu harcı yatırılan bankalar ve ATM’ler bilgisine ulaşabilir, internetten tapu harcının nasıl yatırılacağını öğrenebilirsiniz.

Tapu Harcı Yatırılan Bankalar

Tapu harcı masrafını çeşitli kanallar üzerinden ödeyebilmek mümkündür. Bankalar da bu masrafın ödenebileceği kanallar arasında yer almaktadır. Maliye Bakanlığının yetki vermiş olduğu tüm bankalar, tapu harcı masrafı ödemesi alabilmektedir. Tapu harcı yatırılan bankalar (NAKİT ÖDEME-BANKADAN);

Akbank Ziraat Bankası Ziraat Katılım
Denizbank Vakıfbank Vakıf Katılım
Yapı Kredi PTT İş Bankası
Halkbank Garanti BBVA TEB

Emlak Katılım Albaraka Türk ING Bank
Kuveyt Türk Şekerbank HSBC
Finansbank Anadolubank Fibabanka

ATM’den kartla ödeme yapılan bankalar;

Akbank Albaraka Türk ING Bank
Denizbank HSBC Finansbank
Anadolubank Şekerbank TEB
Ziraat Bankası Vakıfbank İş Bankası
Halkbank Garanti BBVA Yapı Kredi

Tapu Harcı ATM’den Nasıl Yatırılır?

Tapu harcı masrafını bankaların ATM’leri üzerinden yatırabilmek mümkündür. Örneğin; Ziraat Bankası ATM’si üzerinden tapu harcı masrafını yatırabilmek için öncelikle Giriş tuşuna basılması ve Diğer İşlemler menüsünden Tapu İşlemlerini tercih etmesi gerekmektedir. Açılan ekran üzerinden işleme devam edebilmek için T.C. kimlik numarası ya da Vergi Numarası ile işlem olmak üzere iki farklı seçenek sunulmaktadır. T.C. kimlik numarasını tercih etmesi gereken tapu sahibinin gerekli bilgilerinin girmesinin ardından kendisine verilen hesap numarasını da girmesi gerekmektedir. Açılan hazneden tapu harcı masrafını yatıran tapu ilgilisi bu sayede işlemi gerçekleştirmiş olacaktır.

İnternetten Tapu Harcı Yatırma Nasıl Yapılır?

Tapu harcı masrafını ayrıca internet üzerinden ödeyebilmek için de çeşitli kanallar oluşturulmuştur. Online tapu harcı masrafı ödeme olarak bilinen bu ödeme şekli 2 tanedir. Bunlar;

  • Tapu Müdürlükleri tarafından e-tahsilat uygulaması
  • Bankaların internet bankacılığı kanalları üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.

İnternetten tapu harcı yatırma işlemi için, anlaşmalı bankalar ile çalışmakta olan taşınmaz malın alıcısı ya da satıcısı, bankasının internet bankacılığı sistemine giriş yaparak ödeme işlemlerinden tapu harcı masrafını ödeyebilmektedir. Öte yandan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün e-tahsilat uygulamasından harç masrafını yatırabilmek için de sisteme T.C. kimlik numarası ve e-tahsilat seri numarasının girilmesi yeterli olacaktır. Bu sayede online olarak harç masrafı ödenmiş olacaktır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.