Tapu Harcı Ne Zaman ve Kim Tarafından Ödenir?

Başlıktan da anlaşıldığı üzere bu yazımızda Tapu Harcı konusunda bilgilendirme yapacağız. Birçok kişi bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadığı için sizler için araştırıp derlediğimizi bu konuyu sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz. Çok merak edilen, tapu harcı ne zaman ve kim tarafından ödenir açıklıyoruz.

Tapu Harcı Ne Zaman Ödenir?

Bu soru yeterli bilgiye sahip olmayan insanları tereddütle arayış içine sokuyor ancak, sanıldığı kadar tedirgin olmanıza gerek yok diyebiliriz. Öncelikle kabataslak tapu harcı bedelini hesap edecek olarak yapılan satışın binde 40’ı tapu harcı olarak alınıyor. Yani 100 bin Türk Lirası’na aldığınız bir taşınmazın tapu harcı dört bin Türk Lirasına tekabül ediyor. Bulunduğunuz bölgede yer alan tapu dairesine gittiğinizde yapılan satışlar inceleniyor ve sonunda sizden istenilen bilgilere mesaj yoluyla bilgiler iletiliyor. Bu mesajın içeriğine değinecek olursak, tapu harcı nereye yatırılacak, randevu saati ve günü ne zaman, bununla ilgili bilgiler yer alıyor. Tarafınıza iletilen mesajı bir yere not etmeyi sakın unutmayın. Aksi takdirde silinirse problem yaşayabilirsiniz.

Tapu Harcını Alan mı Satan mı Öder?

Bu soruyu internet üzerinden birçok kişinin sorduğunu ancak net olarak cevap alamadıklarını gözlemledik. Bilinçsiz olarak hareket eden kişilerin bugüne dek tapu harcını alıcıya ödettiğine bir şekilde şahit olduk. Gerek kendimiz gerekse çevremizdeki insanlar taşınmaz alışverişlerde buna tanıklık ettik. Tapu Devri işlemlerinde verilen Tapu Harcı hem alıcıdan hem de satışında eşit miktar alınmaktadır. Yani 4 bin Türk Lirası olan bir tapu harcının iki bin TL’sini siz, diğer kalan 2 bin Türk Lirasını ise satıcı ödeyecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.