Taksim Camisi’nde Çalışmalar Aralıksız Olarak Sürdürülüyor!

Yaklaşık olarak 2 bin 482 metrekare büyüklüğe sahip proje alanı üzerinde inşa edilen Taksim Camii Projesi’nde ana kubbe ve otopark kısmında çalışmalar devam ediyor.

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan konuya ilişkin bir takım açıklamalarda bulundu. Söz konusu bu açıklamalarında Misbah Demircan, Taksim’de hayata geçirilmekte olan camii projesinin kaba inşaatında yüzde 90 seviyesine ulaşıldığını dile getirdi. Temel atma töreni 17 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirilen ve neredeyse 2 bin 482 metrekare büyüklüğünde proje alanına sahip olan Taksim Camii Projesi’nde inşaat çalışmaları devam ediyor. Mimar Şefik Birkiye ve Selim Dalaman’ın imzasına sahip olan söz konusu proje, ana kubbe ile otopark kısmında çalışmalar devam ediyor.

İnşaat Çalışmaları Hem Aşağı Hem de Yukarı Yönde Sürdürülüyor

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan söz konusu bu açıklamalarında, projenin inşaat çalışmalarına geçtiğimiz yıl Şubat ayında start verildiğini anımsattı. Çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğüne dikkat çeken Demircan, projenin kaba inşaatında yüzde 90’lık bölümün sonuna gelindiğini belirtti. Projenin yapım sürecinin yeni bir teknolojik yaklaşım ile devam ettiğine vurgu yapan Beyoğlu Belediye Başkanı, camii inşaatının bir taraftan yukarıya doğru, bir taraftan da aşağıya doğru sürdürüldüğünü, yukarı yönde caminin ana kubbesinin tamamlanmış olduğunu, aşağı yönde en alt katta ise temelin tamamlandığını dile getirdi.

Yakın Zamanda İç ve Minare Süslemelerine Geçilecek

Tüm bunları yanı sıra, Taksim Camii Projesi’nde kaba inşaatın çabuk bir şekilde ve çevreye pek rahatsızlık vermeden tamamlanma aşamasına gelindiğine de dikkat çeken Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yakın zamanda minareleri ve iç süslemeleri kapsayan sürecin başlayacağını, ince işçiliğin sürdürüldüğü Taksim Camii sürecine dahil olunacağını açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.