SRC Belgesi E-Devletten Alınabilecek

Bakanlık ile Gazi Üniversitesi arasındaki anlaşmazlık nedeni ile 2010 yılındaki SRC Belgesi anlaşması karşılıklı olarak iptal edilmişti. Yeni düzenleme ile artık E-Devlet üzerinden alınabilecek.

Birçok sürücünün uzun uğraşlar sonucu aldığı veya alamadığı SRC Belgesini artık E-Devlet üzerinden almak çok daha kolay. Ayrıca daha önce belgesi bulunan sürücüler belgeyi E-Devlet üzerinden çıktı alarak para ödemeden tekrar belgelerine sahip olabilecek.

Başvuru Ücretinde İndirime Gidildi

Yeni düzenleme 8 Ocak 2018 tarihi itibari ile E-Devlet sistemi üzerinde yer almaya başladı. Uygulama ile beraber başvuru ücretlerinde de indirim sağlandı. Daha önce başvuru ücreti olarak 40 TL talep edilirken bu fiyat yarıya indirilerek 20 TL’ye düşürüldü. Ayrıca daha önce SRC Belgesi almış sürücüler E-Devlet üzerinden istedikleri zaman barkodlu belgelerini indirerek kullanabilir. Gazi Üniversitesi’ne SRC başvurusu yapıp belgelerini alamayan adaylar da E-Devlet üzerinden başvuru yapıp belgelerini alabilecek. Daha önce başvurunun ardından değerlendirmelerin yapılması ve kurumlar arası evrak alışverişi nedeni ile belgeyi almak yaklaşık 45 günü bulabiliyordu. Fakat yeni sistem sayesinde vatandaş belgesini 5 dakika içinde alabilecek.

ODY ve ÜDY de Alınabilecek

E-devlet üzerinden sağlanan birçok uygulama ile vatandaşa kolaylık ve zaman faydası sağlanıyor. Bu sayede birçok işlem internet üzerinden halledildiği için milyonlarca evrak basım ücreti ve kağıt ekonomiye kalmış oluyor. Yeni düzenleme sayesinde posta ve kart basım işlemlerine de gerek kalmadığı için 4 milyon TL ekonomiye katkısı olacak. Sanal ortama aktarılan belgelerin sayısı arttıkça boşa giden birçok ücrette ortadan kalkmış olacak. Gazi Üniversitesi mağdurlarının da sorunu bu şekilde çözülmüş oldu.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.