Sivas-Ankara YHT Projesi O Tarihte Hayata Geçiriliyor!

Ak Parti Sivas Milletvekili Soluk tarafından yapılan açıklamaya göre, Sivas – Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin test sürüşleri önümüzdeki yıl yapılacak.

Ak Parti Sivas Milletvekili Habip Soluk, basın mensuplarına karşı bir takım açıklamalar yaparak gündem hakkında değerlendirmelerinden bahsetti. Milletvekili Soluk söz konusu açıklamalarına bir basın toplantısında gerçekleştirirken, söz konusu bu toplantıya Ak Parti İl Başkanı Ziya Kaya ile Sivas’ta görev yapan pek çok yazılı ve görsel medya personelleri katıldı. Toplantı esnasında konuşma yana Milletvekili Soluk, Sivas için gerçekleştirilen projelerden bahsederken, Sivas – Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi hakkında da bilgi paylaştı.

Açıklamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde pek çok ilklerin yaşandığına dikkat çeken Milletvekili Habip Soluk, bunlardan birinin başkentten kalkan bir tren olduğunu, Eskişehir’e doğru yol aldığını, isminin ise yüksek hızlı tren olduğunu anlattı. Söz konusu bu trenin Avrupa’da altıncı, dünyada ise sekizinci kez raylara inen bir ülkeye ait olduğunu ve söz konusu bu ülkenin de Türkiye olduğunu dile getiren Habip Soluk, yüksek hızlı treni kullanmakta olan milletin ise Türk Milleti olduğunu ifade etti.

2019 Yılında Test Sürüşü Yapılacak

Normal şartlarda 2015 yılı için planlanan söz konusu projenin bu denli gecikmesine sebep olarak Ankara ile Sivas arasında gerçekleştirilen bir takım ihaleler viyadükler ve tünellerin çalışmalarını gösteren Soluk, her ne kadar Ankara’dan Sivas’a yol alınırken düz bir yol varmış gibi görünse de, güzergah üzerinde 50 tane kilometrelik tünek ile 63 kilometrelik viyadük ve menfez mevcut olduğunu dile getirdi. Bu nedenle projenin bu denli geciktiğini, ayrıca proje tadilatlarının da gecikmeye neden olduğunu belirten Soluk, proje için hedeflenenin en kötü durumda gelecek yıl, ticari olmasa bile test sürüşünün gerçekleştirileceğini duyurdu.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.