Sanayi İmarlı Arsanın Avantajı Nedir?

Belediyelerin arsalar için planladığı bazı projeler vardır. Bu projelerle belirli bölgelerde belirli tipte yapılanma amaçlanır. Bu çalışmaya imar planlaması denir. Eğer bir arsa sanayi bölgesinde ise sanayi imarlı kapsamında olur. Bir arsanın imar durumu belediyeden öğrenilebilmektedir.

Üretimin Geniş Çaplı Olması

Belediye tarafından bir şahsa ait arsanın imara açılması mümkündür. Bu arsa sanayi imar bölgesine denk gelebilmektedir. Bu durumda arsa geniş çaplı bir planlamanın öznesi olmaktadır. Bu arsa konut yapımına izin verilmeyen bir bölgede demektedir. Fakat yine de bu arsaya sahip olmanın avantajları vardır.

Nedir Bu Avantajlar?

Bu arsalarda kaliteli bir inovasyon çalışması ile yatırım yapmak mümkündür. Burada arsa sahibi istediği sanayi yapılanmasını kendi planına göre yapabilir. Planlama arsa sahibinin inisiyatifine bırakılmıştır. Ayrıca hangi sanayi alanında yatırım yapılacağına da arsa sahibi karar verebilmektedir. Dilerse bir yatırımcıya arsayı satabilirler. Bu bölge imar alanı olduğu için normal şartlardan üst bir miktara satılabilmektedir. Bu arsalar kısa sürede değer kazanan bir özelliğe sahiptir. Bu nedenle uygun zamanda satın alınması getiri sağlayacaktır. Eğer bu arsa büyük kentlerde ise bu süreç daha hızlı şekilde ilerlemektedir. Ayrıca bu arsalar faizden ve enflasyondan etkilenmektedir. Bu nedenle faizin ve enflasyonun düşük olması yatırımın artmasına vesile olacaktır. Böylece arsanın satılabilme süreci hızlanacaktır.

Eğer arsa gelişime açık bir bölgedeyse yatırım yapmak mantıklı olacaktır. Fakat yine de satmak isteyen için bu durum farklı bir diğer avantajdır. Bu bölgeler aynı zamanda geleceğin merkezi yerleşkeleridir. Ayrıca göç alamaya başlayan bir yer haline gelecektir. Bir süre sonra şehrin yoğunluğu bu anlana kayacaktır. Bu nedenle sanayisini büyütmek isteyen yakın kuruluşlar için gözde bir yer olacaktır. Bu arsalar Organize sanayi bölgelerinde bulunurlar. Bu nedenle çarpık kentleşmeyi önlemektedirler.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.