Rus Uçağı Düşürüldü! Rusya Misillemede Gecikmedi!

rus-ucagi-dusuruldu-rusya-misillemede-gecikmedi

Rusya Savunma Bakanlığı, İdlib bölgesinde muhalif güçler tarafından düşürülen uçağın kendilerine ait olduğunu ve uçağın pilotunun yaşamını yitirdiğini açıkladı.

30 El Nusra Militanı Öldürüldü

Rus Savunma Bakanlığı tarafından yapılan İdlib bölgesinde düşürülen uçağın Rus uçağı olduğu ve pilotunun da yaşamını yitirdiği açıklamasının ardından misilleme yapmakta gecikmedi. Rusya Savunma Bakanlığı, El Nusra’ya ait olan uçağa yönelik olarak düzenledikleri saldırıda 30 militanın öldürüldüğünü bildirdi.

Uçağın Pilotu Hayatını Kaybetti

Rusya Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada İdlib’de hakim olan gerilimin azaltılması için bölgede uçuş halinde olan Rus uçağının El Nusra tarafından düşürüldüğü, girilen çatışmada uçağın pilotunun hayatını kaybettiği bildirildi. Açıklamada ayrıca Suriye’nin İdlib bölgesinde yer alan gerilimin azaltılması alanının garantörlerinin ölen pilotun naşının alınması için Türkiye ve Rusya ile çalışmalarını sürdürdükleri bilgisine de yer verildi. Suriyeli bazı kaynaklar ise yaptıkları açıklamalarda İdlib’de düşürülen uçağın Esed rejiminin uçağı olduğunu söylemişlerdi.

El Nusra’ya Geniş Çaplı Saldırı

Rus Savunma Bakanlığı, İdlib’te kendilerine ait uçağın düşürülerek pilotunun ölümüne sebep olunmasının ardından El Nusra’ya bir saldırı düzenlediğini, saldırıda 30 militanın öldürüldüğünü, terör örgütü El Nusra’nın kontrolünde olan bölgelere geniş çaplı bir silahlı saldırının gerçekleştirildiğini belirtti. Bakanlık ayrıca düşürülen uçaktaki pilotun uçak düştükten sonra El Nursa militanları tarafından öldürüldüğünün de bilgisini verdi.

Uçağın Düşürülmesi Araştırılacak

Duma Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Yuriy Şvıtkin bir açıklama yaparak İdlib’de düşürülen Rus Savaş uçağının nasıl düşürüldüğü ve uçağın düşmesine neden olan MANPAD adlı hava savunma sisteminin El Nusra tarafından nereden temin edildiğinin araştırılacağını bildirdi. Yuriy Şvıtkin açıklamasında ayrıca bu zamana kadar El Nusra’nın elinde MANPAD olmadığını, diğer ülkeler tarafından sağlandığının çok açık olduğunu, bu silahın nereden alındığı yolunda araştırma yapılmasının bir ihtiyaç olduğunu da söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.