Rant Vergisi Nedir? Nasıl Belirlenir? Nereye Ödenir?

Son zamanlarda sosyal medyadan, arama motorlarına kadar en çok araştırılan konu rant vergisi nedir konusudur. Özellikle gayrimenkul sahibi olan kişilerin enine boyuna araştırdığı bu konuyu sizler için derledik. Öncelikle rant vergisinin açılımını yapalım. Örneğin bir gayrimenkul olan ev sahibisiniz. Evinizin bulunduğu güzergâhta değişiklik yapıldı ve devlet tarafından yapılan yatırımlarla eskiye nazaran daha çok aktif bir bölge haline geldi. Eviniz, evinizin olduğu bölge canlanmadan önceki satış değeri ile canlandıktan sonra ki satış değeri arasında ki farka ödenen vergiye rant vergisi denilmektedir.

Rant Vergisi Nasıl Belirlenir?

En çok sorulan daha doğrusu merak edilen konulardan bir diğeri ise, rant vergisi nasıl belirlenir konusudur. Size bu sorunun cevabını örnekle anlatmak istiyoruz. Örneğin 02-02-2014 tarihinde şu anki oturmuş olduğunuz daireyi 200.000 TL’ye aldınız. Aradan geçen dört yılın sonunda evinizi 350.000 Türk lirasına satışını yaptınız. İşte bu noktada evi almadan bir ay önce ki TÜİK tarafından açıklanan Yİ-ÜFE endeks oranları alınıyor. Daha sonra ise rant vergisi belli oluyor.

Rant Vergisi Nereye Ödenir?

Henüz yeni öğrenmiş olduğunuz bu vergiye tabi tutuluyorsanız nereye ödemeniz gerektiği konusunda sizi bilgilendirmek isteriz. Özellikle İnternet üzerinde rant vergisi nereye ödenir diye araştırma yaptığınızda yeterli bilgiye ulaşamıyorsunuz. Bizim yaptığımız araştırmalar neticesinde sorumlu olduğunuz bu vergi ödeme konusunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden detaylıca öğrenebilirsiniz. Bu konuyla ilgili ilerleyen süreçte yeni bilgileri sizlerle paylaşacağız. Şu an için en yeni ve en doğru bilgiler bu yazıda belirtilenlerdir. Daha detaylı bilgi almak isterseniz, lütfen sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.