Ramazan Bereketiyle Geldi! 7 Banka Faizleri Düşürdü!

Ramazan Bayramı’nın gelmesi ile birlikte konutta teşvik dönemi de başladı. Pek çok banka konut kredisi faiz oranlarını düşürdü. Ev almak isteyenlerin hayalleri gerçekleşirken, gayrimenkul sektörü de hareketlenecek. Türkiye’nin dinamik sektörlerinden biri olan emlak sektörü canlanacak. Peki yeni konut kredisi faiz oranları nasıl? Faiz oranları ne kadar değişti? Ne kadar daha az ödeme yapılacak?

7 Banka Konut Kredisi Faiz Oranlarını Düşürdü!

Ramazan bu sene bereketiyle geldi. Uzun zamandır beklenen konut kredisi faiz oranları düştü. Yüzde 1’in üzerine çıkan faiz oranları hem ev alıcılarını hem de satıcıları bir hayli zora sokuyordu. Ev sahipleri evlerini satamıyor, alıcılar da ev satın alamıyordu. Faiz oranlarının düşmesi herkese bayram gibi geldi.

Konut kredisi faiz oranları için indirim yapan ilk banka Ziraat Bankası oldu. Öncesinde yüzde 1,23 oranında faiz uygulayan Ziraat Bankası, artık yüzde 0,98 faiz uyguluyor. Vade süresi ve maksimum kredi limitinde de değişiklik yapılmadı. Ziraat Bankası’ndan sonra 6 banka daha faiz oranlarını düşürdü. Bunlar Vakıfbank, Şekerbank, Türk Ekonomi Bankası (TEB), Halkbank, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım Bankası oldu. Şekerbank 5 yıla kadar olan kredilerde yüzde 0,98 oranında, TEB ise 5 yıla kadar yüzde 0,99 oranında faiz uygulayacak. Şekerbank öncesinde yüzde 1,66, TEB ise yüzde 1,49 faiz uyguluyordu. Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankaları ise 10 yıla kadar alınan 500 bin TL tüm konut kredilerinde yüzde 0,98 faiz uygulayacak. Vatandaşlar yeni konut kredisi faiz oranları ile beraber ortalama olarak 20.000 TL kar etmiş olacaklar.

Konut Kredisi Hesaplama ÖNCESİ-SONRASI

  • Ziraat Bankası konut kredisi başvurusu yapan bir kişi öncesinde 10 yıl vadeli 100.000 TL içinde 191 bin TL geri ödeme yapıyordu. Yeni faiz oranıyla 170 bin TL ödeme yapacak. Yani 21 bin TL kar edilmiş olacak.
  • Vakıfbank konut kredisi başvurusu yapan bir kişi öncesinde 10 yıl vadeli 100.000 TL içinde 190 bin TL geri ödeme yapıyordu. Yeni faiz oranıyla 170 bin TL ödeme yapacak. Yani 20 bin TL kar edilmiş olacak.
  • TEB konut kredisi başvurusu yapan bir kişi öncesinde 5 yıl vadeli 100.000 TL içinde 151 bin TL geri ödeme yapıyordu. Yeni faiz oranıyla 133 bin TL ödeme yapacak. Yani 18 bin TL kar edilmiş olacak.
  • Şekerbank konut kredisi başvurusu yapan bir kişi öncesinde 15 yıl vadeli 100.000 TL içinde 158 bin TL geri ödeme yapıyordu. Yeni faiz oranıyla 132 bin TL ödeme yapacak. Yani 26 bin TL kar edilmiş olacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.